Anna krví oděná přehled
Kendare Blake
Cas a Anna série
1. díl >
Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé. Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla. Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov. Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , BaronetOriginální název:
Anna Dressed in Blood, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna krví oděná. Přihlašte se a napište ho.
Nevšední téma. Zabiják mrtvých tedy duchů kteří po smrti zabíjejí.
Hlavní hrdina Cas byl somatický pubertální hrdina, který měl nelehký život. To když zdědil po otci zvláštní nadání. Jak bylo v knize napsáno měl zabíjet všechny duchy, ale přesto jednal po svém. Proč zabíjet podruhé mrtvé, kteří nikomu nic neudělali?
Co se týče Anny- od začátku vám bude jasné že to nebude jen tak jednoduché s jejím vražděním. Že ta tom něco bude. Následné odhalení co za její smrti a jejím šílenstvím jsem nečekala.
První setkání s hororovou povídkou a musím říct, že dost perfektní :) A to jsem byla vždy bojácná, při slově duch mě doslova mrazilo... Za mě to bylo perfektní a některé scény byly tedy až moc děsivé a krvavé. Stačilo si to představit a uff... Asi bych na film koukat nedokázala, ale knížka se mi velmi líbila a bylo to zase trochu něco jiného :)
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
Kniha roku 2013 - výsledky
31.03.2014
Knižní novinky (22. - 31. 1.)
21.01.2013
Ocenění knihy (1)
2013 -
Kniha roku Databazeknih.cz
(Obálka roku)
Kniha Anna krví oděná v seznamech
v Přečtených | 1 256x |
přátelství vraždy smrt horory kletba duchové a přízraky mrtví nadpřirozeno
2013 | Anna krví oděná |
2019 | Tři temné koruny |
2013 | Dívka z nočních můr |
2019 | Jeden temný trůn |
2020 | Dvě temné vládkyně |
Anna krví oděná byla mou první a s největší pravděpodobností i poslední knižní ochutnávkou hororového žánru. Četla jsem ji v době, kdy mi horory připadaly "cool" a kdy mi nevadilo si v noci při cestě na WC rozsvěcovat ve všech místnostech...
Dnes - jakožto starší a v některých věcech "pohodlnější" - dávám přednost takové literatuře, při které nemám tendence sprintovat z koupelny zpět do postele rychlostí světla.
Kendare Blake má velice svižný, čtivý a napínavý styl psaní. Bylo osvěžující si přečíst příběh vyprávěný z pohledu mužského hrdiny. Case, Annu a další kladné postavy jsem si oblíbila a když se objevil hlavní záporák, měla jsem čtenářský zážitek umocněný i "vnější atmosférou", poněvadž u nás zrovna začínala bouřka... Takže naprosto epic načasování.
Jinak určitě stojí za zmínku, že to není čtivo pro ty, co mají slabší žaludek. Jsou tu dost nechutné popisy plné krve a vnitřností zavánějící pachem rozkladu. To, co Anna kvůli kletbě vyváděla, bylo příšerné a utvrdilo mě to v tom, že horory a jiné "krváky" nejsou a nikdy nebudou můj šálek kávy. Ale vzhledem k tomu, že mě tahle duchařina zaujala, druhý a závěrečný díl jsem si zkrátka nedokázala odepřít.