Černá píseň přehled

Černá píseň https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476610/bmid_cerna-pisen-6cb-476610.jpg 4 262 262

Čepel krkavce série

< 2. díl

Vyvrcholení příběhu Vélina Al Sorny Ocelová horda, armáda fanatiků vedená válečníkem, který o sobě tvrdí, že je vtělený bůh, zpustošila Ctihodné království a valí se přes celý Dálný západ. Temného rytíře Kehlbranda nedokáže zastavit nikdo. Nikdo jedině snad Vélin Al Sorna. Vélin opět získal svůj dar. Jeho nová píseň je však kupodivu černá, plná nenávisti a lačnící po krvi. I když mu pomáhá, v bitvách jej mění v neporazitelný vraždící stroj, který své nepřátele likviduje bez jakéhokoli slitování. Vélin se obává, že se z něj stává netvor, a hledá na svou píseň lék, zároveň však musí i s přáteli a s pomalu se formující armádou Kehlbrandových odpůrců prchat dál a dál na jih. Na konci spletitého děje plného překvapení a akce dochází k závěrečnému souboji mezi tygrem a vlkem... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

The Black Song , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá píseň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

OndrejMergl.cz
22.05.2024 3 z 5

Proč číst knihu:
- Chcete přestat s drogami.
- Baví vás lézt v chrámu do vyšších pater.
- Hledáte ostrov, na kterém byste se prohlásili za krále.
Proč nečíst knihu:
- Nechcete přijít o zážitky z vraždění.
- Máte raději tygry než vlky.
- Cestování po světě vás otravuje.

Iva095
07.04.2024 4 z 5

Už bylo načase zakončit celý příběh z Vélinem. Začínalo to být na mě už celkem zdlouhavé a přestávala jsem se soustředit.
Černá píseň byla o dost lepším závěrečným dílem než Královna ohně.
Z vedlejších postav jsem si oblíbila jen Nortaha a tak nějak jsem doufala, že se mi podaří oblíbit si i Šerin, ale to nevyšlo štvala mě celou dobu.
Autorovi knihy se skvěle čtou a já se těším na pokračování Úmluvy oceli.


monkal
18.02.2024 4 z 5

Tak druhou sérii s Vélinem mám dočtenou a bylo to zase něco úplně jiného než předchozí série Čepel krkavce. Vélin nám zastárnul a doléhá na něj tíha předchozích let. Pár postav je stejných jako v předchozí sérii, ale většina je nových. Bohužel nemohu říct, že by zde kromě Vélina byla jiná postava, kterou by si člověk oblíbil. Konečně se dostáváme blíže k vysvětlení, proč Vélina celým jeho životem provází vlk a jak je to vlastně s jeho dary. Objevuje se zde jeden Vélinův starý známý, který jej nemá zrovna v oblibě, ale nakonec nemůže zůstat stranou a přičiněním hlavního hrdiny je vtažen do víru dění.
Je to dobrá kniha, ale že bych se k této celé sérii opakovaně vracel, to asi ne. Jedno přečtení bohatě stačilo, leda by se objevila další kniha z Vélinova světa a potřeboval bych si oživit nějaké dějové linky. A to mě přivádí k úvaze, co s postavou do budoucna. Pokud by takto celý příběh skončilo, má za mě dobré ukončení. Pokud by chtěl autor do budoucna ještě Vélinovu linku nějak rozvíjet, byl bych velice opatrný, aby ji nezkazil. Dokázal bych si představit jinou postavu (nevím sice kterou, ale ...), a Vélin by zde byl jen jako vedlejší postava.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (listopad)

10.12.2021


Knižní novinky (44. týden)

31.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černá píseň v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených363x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených22x
v Knihotéce249x
v Chystám se číst131x
v Chci si koupit57x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Anthony Ryan
skotská, 1970
2014  92%Píseň krve
2018  77%Oheň probuzení
2016  78%Královna ohně
2015  89%Pán věže
2020  86%Volání vlka