Černočerné srdce přehled
Joanne Rowling
Detektiv Cormoran Strike série
Když do detektivní kanceláře vpadne rozrušená Edie Ledwellová, Robin Ellacottová neví, co si o nečekané návštěvě myslet. Spoluautorku animovaného seriálu Černočerné srdce prý neustále pronásleduje internetový uživatel s přezdívkou Anomie. Robin usoudí, že jí nemůže nijak pomoct, a vše pustí z hlavy. Za pár týdnů však přijde šok - mladou ženu totiž kdosi zavraždil na hřbitově Highgate, kde se celý seriál odehrává. Robin a Cormoran Strike se pouštějí do pátrání a brzy objeví zcela nové podoby zla. "Mimořádně zdařilý současný kriminální román, který poukazuje na mnohé negativní aspekty sociálních médií a on-line. Zároveň se autorka dobře vypořádala s problémem, kterým si sama musela projít." čtenář z Goodreads "Varovný příběh o vlivu virtuálního světa na životy skutečných lidí." Guardian... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2024 , Kniha ZlínOriginální název:
The Ink Black Heart, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černočerné srdce. Přihlašte se a napište ho.
Všechny dosavadní díly se mi moc líbily. Tenhle vlastně taky, ale přece jen o trošku míň. Čte se lehce, zápletka je zajímavá a originální. Popis nebezpečí šikany na internetu a závislosti na digitálním životě má přesah nad rámec běžné detektivky.
Po pravdě už jsem ani nečekala, že by se vztah Strikea s Robin někam posunul. Ale i když jsem neměla žádná očekávání, všechna ta zdržení a důvody a argumenty, proč se oba stále míjejí, už mi přišly jako nastavovaná kaše. U Neklidné krve mi velký rozsah nevadil, tady mi poprvé přišlo, že knížka nemusela mít 1200 stran a že kdyby byla o čtvrtinu kratší, byla by lepší. Do dalšího dílu půjdu až za čas.
Mám hodně ráda detektivky, ale tahle mě překvapila úplně ze všech nejvíc co jsem dosud četla. Bohužel jsem tuhle sérii začala číst právě touto knihou, ale rozhodně si pořídím i ty ostatní i když nepojedu od začátku :) Toto je panečku kulervoucí detektivka, něco úplně jiného než stále stokrát stejný skandinávský styl! Baví mě ty kulturní reference, odkazy na současné dění a hlavně to hodně aktuální téma manipulace, trollingu a hate speech na internetu - lidé si dosud neuvědomují, jak mocnou zbraní to může být v rukou klamavého marketingu, politiků, ale skutečně i kriminálních živlů a teroristů.
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)
02.09.2024
10 nejprodávanějších eknih (březen)
12.04.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Černočerné srdce v seznamech
v Přečtených | 1 556x |
v Mé knihovně | 385x |
vraždy záhady internet psychologické romány konflikty sociální sítě pátrání detektivové vyšetřováníAutorovy další knížky
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Poslouchala jsem jako audioknihu, takže mi nijak nevadila délka a bavila mě každičká kapitola. Na někoho může být v knize možná příliš "omáčky" okolo, ale já to mám ráda, příjde mi, že to pomáhá lépe dokreslit celý příběh. Díky spletitým zvratům ve vyšetření, pro mě bylo takřka nemožné odhadnout vraha a byla jsem napjatá až do úplného konce. Ten mě možná malinkato zklamal, přišel mi takový nedovysvětlený. I tak to byl další boží, originální a mistrovsky propracovaný díl. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.