Černý cukr přehled

Černý cukr
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375798/bmid_cerny-cukr-mJ4-375798.png 4 64 64

Ve vesnici kdesi v Karibiku se objeví hledač pokladů Severo Bracamonte – pátrá po bohatství, jež tu podle legendy před třemi staletími zůstalo po podivném ztroskotání lodi kapitána Henriho Morgana. Jeho příchod převrátí život rodiny Oterových, u nichž se ubytuje. Setkání se Serenou Otero ovšem promění i jeho vlastní plány. Serena je dědička plantáží cukrové třtiny, ale sní o docela jiných obzorech. Roky běží, lidé umírají a další se rodí, rodinné bohatství roste díky výrobě nejlepšího rumu v kraji, tajemný poklad kapitána Morgana ale nadále ovlivňuje osudy všech zúčastněných, každý totiž hledá svůj poklad jinde a z jiných důvodů. Miguel Bonnefoy ve svém románu, v tom nejlepším slova smyslu inspirovaném jihoamerickým magickým realismem, převyprávěl nejslavnější korzárskou legendu a na jejím základě vystavěl filozofický příběh o osudu mužů a žen, vedených touhou po lásce a štěstí a bojujících s vrtkavostí osudu, slovy namaloval pestrý obraz blíže neurčené země v blíže neurčeném čase, krajiny oplývající kouzelnými přeludy i prokletím.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo

Sucre noir, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý cukr. Přihlašte se a napište ho.

Siwan
30.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Jedná se určitě o zajímavý příběh, který slupnete za pár hodin, kniha je poměrně tenká. Nevím jestli to bylo tím, asi ano, ale zřejmě potřebuju k tomu, abych mohla všechny ty události se třemi generacemi prožít přece jen delší stopáž. Takhle fajn, jinak nic.
Spoiler
Je teda fakt, že na flašku rumu Captain Morgan už se budu vždycky koukat jinak :)

ctenarTanDa
31.03.2024 5 z 5

Pěkné čtení o hledání pokladu kapitána Morgana kdesi v Karibiku.

eva3992
30.01.2023 4 z 5

Tento, až magický, příběh nás zavede do vesničky v Karibiku, kde budeme hledat poklady. Pro každého z nás se poklad skrývá v něčem jiném, budeme tak hledat zlato, ale i spokojenou rodinu.

Je to pohádka, pověst i dobrodružný román. Je to i rychlá a stručná kronika jedné rodiny. Je to o lidech, o přírodě, o penězích i o rumu.

Toto je moje první setkání s autorem a jeho stylem jsem byla okouzlena. Nádherně napsané, krásné obraty a slovní spojení. Čtení textu jsem si moc užívala. Ale bohužel ne tak úplně docela. Bohužel mi nesedl samotný příběh. Nejsem typ na čtení o pokladech a pirátech a dobrodružství. Ač si tu každý může najít to své a je to i o rodině, lásce, touze, závisti a chamtivosti, tak jsem se stejně nemohla do příběhu ponořit. Navíc mně všechny postavy byly značně nesympatické a já se k nim nechtěla vracet.

Za mě tedy nádherně napsaná kniha, která si mě nezískala. Každopádně už mám připravenou další autorovu knihu – Dědictví – a doufám, že ta mě okouzlí i příběhem.

Knižní novinky (13. týden)

24.03.2019

Kniha Černý cukr v seznamech

ostrovy francouzská literatura magický realismus Karibik cukr dobrodružné romány

Miguel Bonnefoy
francouzská, 1986