Vánoce s vůní čerstvého chleba přehled
Jenny Colgan
Čerstvý chléb série
< 3. díl
Přílivový ostrůvek Mount Polbearne v Cornwallu a Polly Watefordová, která se na něj po krachu předchozího vztahu a podnikání odstěhovala, aby tam začala nový život, jsou už mnohým čtenářkám známé z předešlých volných pokračování Ostrov s vůní čerstvého chleba a Léto s vůní čerstvého chleba. Do nové knihy se ovšem může pustit každý, nehledě na to, jestli už o Polly četl, nebo ne. Tento příběh nás vtáhne do zdánlivě poklidného předvánočního času, kdy se z Pollyny pekárničky linou i jiné vůně než tradiční vůně chleba. Pod povrchem však bobtnají problémy a odkrývají se dosud nevyřčená rodinná tajemství. Je, nebo není nutné je sdílet se svými nejbližšími, anebo do jaké míry? Mají v opravdovém kamarádství či partnerství tajnosti své místo? Jak mohou tyto situace narušit vztahy? S tímhle vším se potýkají Polly s přítelem Hucklem i jejich kamarádi, manželé Kerensa a Reuben. A jak je u Jenny Colganové zvykem, v závěru knihy čtenáře opět naláká na několik neodolatelných receptů.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , ArgoOriginální název:
Christmas at the Beach Street Bakery, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoce s vůní čerstvého chleba. Přihlašte se a napište ho.
Naprosto oddechové čtení, pokračování románku Polly (pekařky) s Hucklem (medař) a jejich přáteli Kerensou (kamarádka) a Reubenem (počítačový multimiliardář) v Mount Polbearne, místě skoro na konci světa v Cornwallu. Mimochodem, zkusila jsem ostrov najít na mapě, ale nejblíž k němu má asi St. Michael's Mount (mapy.cz o něm píšou: St. Michael's Mount je přílivový ostrov v zátoce Mount's Bay v Cornwallu ve Spojeném království. Ostrov je obcí a je spojen s městem Marazion uměle vybudovanou hrází ze žulových kamenů, která je průchozí v době mezi odlivem a přílivem. Ostrov spravuje organizace National Trust a hrad a kaple jsou přibližně od roku 1650 domovem rodiny St Aubynů).
Ideální vánoční čtení. Přiznám se, že mě některé postavy mě rozčilovali, ale kromě toho jsem si knihu užila.
Kniha Vánoce s vůní čerstvého chleba v seznamech
Vánoce pro ženy ostrovy chléb pekaři, pekařky
2018 | Pojízdný krámek snů |
2014 | Báječný krámek s čokoládou |
2016 | Ostrov s vůní čerstvého chleba |
2021 | Knihkupectví u jezera |
2015 | Rosiin sladký krámek snů |
Vianoceeee! V najväčšom teple čítať o vianočných sviatkoch, zime a snehu, je tak občerstvujúce. Recepty a celková atmosféra sa mi páčili a oproti knihám s násilím na ženských hrdinkách, ktoré sa mi dostali do rúk, sa mi to čítalo úžasne.
Tehotenstvo a oslavy, počasie a svadobné prípravy a rozkošný domáci maznáčik Neil. Tiež by som ho neustále kŕmila. :) Je to odpočinkové čítanie, trochu presladené v závere, a aj keď namiesto vianočnej pohody má Polly skôr stres okolo príprav, v konečnom dôsledku som vypla všetky mozgové bunky a oddýchla som si. Akurát neverím, že by sa jej tehotná kamoška takto zaktivizovala.
Jo, a chcela by som navštíviť predlohu ostrovčeka Polbearne - reálny St Michael's Mount v Cornwalle.