Červenomodrý Matuzalem přehled

Červenomodrý Matuzalem
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205856/mid_cervenomodry-matuzalem-205856.jpg 4 123 123

Karel May patří ke klasikům dobrodružné literatury. Na rozdíl od většiny Mayových knih nás ale román Červenomodrý Metuzalém zavede do Číny předminulého století, tehdy nazývané Říše nebes. Na cestě za dědictvím se vydává věčný student Červenomodrý Metuzalém se svým sluhou Gottfriede z Bouillonu, gymnasistou Steinem a bernardýnem Cupidem. Cesta plná dobrodružství ale i humoru nás zavede jak mezi piráty, do čínských věznic, tak mezi mohamedánské vzbouřence. Ale i další postavy tohoto stále humorného dílka, kterými jsou kapitán Frick Turnerstick mluvící čínsky pomocí čínských koncovek, kterým nikdo nerozumí, nebo stále nemocný tlouštík Willem von Aardappelenbosch dodávají knize svěží duch, o který se zasloužil i svérázný překlad Milana Korejse.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Tranoscius

Der blaurote Methusalem, 1888

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červenomodrý Matuzalem. Přihlašte se a napište ho.

David2
20.09.2024 3 z 5

Občas jsem se ztrácel v ději, někdy jsem se ale i zasmál, třeba výraz inveschovat.

Lothar.777
10.01.2023 4 z 5

Trochu nezvyklá mayovka, ale určitě pobavilo. Spousta zajímavých faktů, ale bohužel z čínských názvů jsem byl kapku smutnej. Dobrý jako čtení na dobrou noc, protože víc jak kapitolku jsem většinou nedal :-).

Vidlička
05.08.2022 2 z 5

Typická naivní braková mayovka se spoustou charakteristických postaviček, kterejm byste nejradši naflákali, a se spoustou ukrutnejch šťastnejch náhod a krásně nevinnýho rasismu a předsudků, ale na druhou stranu i nějakého toho poučení... Nicméně už jako dítě mě tohle dílko krutě nebavilo a druhé pokusné přečtení na prahu staroby tento pocit jen dotvrdilo. Ale za nostalgický návrat do dětství dám celé dvě hvězdičky.

Kniha Červenomodrý Matuzalem v seznamech