Česká kuchařka přehled

Česká kuchařka
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115040/ceska-kucharka-115040.jpg 5 2 2

Tradiční česká kuchyně má své kořeny někde v dávných dobách, kdy lidé těžce fyzicky pracovali a úlohou jídla bylo především dodat tělu tolik potřebnou energii. Tomuto požadavku ve svém vývoji dokázala beze zbytku vyhovět. Život většimy dnešních lidí už však vypadá úplně jinak, a tak i česká kuchyně musela projít přerodem a stát se kuchyní moderní, zdravou a hlavně velmi chutnou. Rozhodně nezatracujeme oblíbené jídlo našich babiček, knedlo-vepřo-zelo, rádi si ho někdy připravíme, ale většina mladých hospodyněk dnes má ve svém kuchařském repertoáru jídla ze zaleniny, z důbežího či rybího masa, minutky, lehké moučníky i ovocné sladkosti. Nikdy už nechybí salát z čerstvé zeleiny a veřírky na zahradě dovolují připravit jídla na grilu či na ohništi. Naše kuchyně se obohatila světovými specialitami, jako jsou různé pizzy, lehké dezerty a hlavně saláty z nejrůznějších druhů zeleniny. A tak dnes, na začátku nového tisíciletí se může česká kuchyně pochlubit moderní, racionální a zdravou výživou, která nás bude udržovat v kondici a povznášet k vysněným cílům.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Česká kuchařka. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (0)

Zatím zde není žádný komentář.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Česká kuchařka v seznamech

v Přečtených2x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x