Česká kuchařka podobné

Česká kuchařka
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115040/ceska-kucharka-115040.jpg 5 2 2

Tradiční česká kuchyně má své kořeny někde v dávných dobách, kdy lidé těžce fyzicky pracovali a úlohou jídla bylo především dodat tělu tolik potřebnou energii. Tomuto požadavku ve svém vývoji dokázala beze zbytku vyhovět. Život většimy dnešních lidí už však vypadá úplně jinak, a tak i česká kuchyně musela projít přerodem a stát se kuchyní moderní, zdravou a hlavně velmi chutnou. Rozhodně nezatracujeme oblíbené jídlo našich babiček, knedlo-vepřo-zelo, rádi si ho někdy připravíme, ale většina mladých hospodyněk dnes má ve svém kuchařském repertoáru jídla ze zaleniny, z důbežího či rybího masa, minutky, lehké moučníky i ovocné sladkosti. Nikdy už nechybí salát z čerstvé zeleiny a veřírky na zahradě dovolují připravit jídla na grilu či na ohništi. Naše kuchyně se obohatila světovými specialitami, jako jsou různé pizzy, lehké dezerty a hlavně saláty z nejrůznějších druhů zeleniny. A tak dnes, na začátku nového tisíciletí se může česká kuchyně pochlubit moderní, racionální a zdravou výživou, která nás bude udržovat v kondici a povznášet k vysněným cílům.... celý text

Podobné knihy (2)

Česká kuchařka - klasické české recepty Česká kuchařka - klasické české recepty Veronika Motalová

Kuchařka přináší osvědčené recepty české klasické kuchyně. Kuchařka je ideální jak pro začínající hospodyňky, tak pro zkušené kulináře. Všechny recepty vycházejí z běžně dostupných surovin, jsou nenáročné na zhotovení. O... více


Velká česká kuchařka 1 Velká česká kuchařka 1 Vilém Vrabec

První svazek souborného díla klasika naší národní kuchyně, nejlepšího českého kuchaře a gastronomického pedagoga 20. století Viléma Vrabce zahrnuje texty jeho stěžejního díla věnovaného teplé kuchyni, doplněné o autorovu... více