Populární knihy
/ všech 18 knihNové komentáře u knih Vilém Vrabec
Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
„V rámci dnešního vaření jsem si vzpomněla na tuto kuchařku. Mám ji léta, byla mi inspirací opakovaně, určitě doporučuji všem milovníkům ryb, skvělé recepty. Pokud by nebyla k dispozici na trhu, pak je k dispozici na netu:
www.receptyynakapra.cz“... celý text
— elexmil
Jihočeská houbařská kuchařka
„to není knížka ke čtení. musíte v ní listovat, kochat se obrázky (i když u receptů poněkud zašlými), číst si k těm obrázkům průvodní texty, které jsou osobitým druhem poezie (posuďte sami: „Závitky z roštěnce, plněné houbami, po italsku, zdobené plátkem sýra a houbičkou naloženou v sladkokyselém nálevu...“ nebo: „Lahůdkový vlašský salát s houbami, zdobený muchomůrkami, zhotovenými z vajec a rajčat a hlávkovým salátem...“ a tak dále a tak podobně... zavání mi to inspirací Magdalenou Dobromilou Rettigovou.
a protože knížka vyšla v roce 1982 (a šla na dračku, jako všechny kuchařky) nechyběla v ní ani úlitba „bohům“ v podobě receptu na houbový šašlik (šašlik - typicky jihočeský výraz, pozdravení, jímž se zvítali dva houbaři uprostřed Šumavy:), nebo kaviár (další typicky jihočeský produkt, známý také jako kapří vejce:) nebo něco, co se mi rozluštit nepovedlo - rasstěgaje (nejspíš někde v oblasti Šumavy přebývali potomci gerojů...). snad se v knížce nedočtu i o vztahu Vladimíra Iljiče k houbám...
pominu-li tyto hlouposti, je knížka doplněna krásnou obrazovou částí a zasvěcenými radami mistra houbaře Ing. Smotlachy.
doporučuji všem!“... celý text
— freejazz
Jak se vaří při Dunaji
„Vilém Vrabec nikdy nezklame, kdo má rád maďarskou kuchyni doporučuji“
— vvikingg
Velká kuchařka
„Tuto kuchařku jsem dostala jako svatební dar. Tehdy jsem neuměla vařit a moc mně pomohla. Teď už je možná trošku zastaralá, přesto v ní někdy hledám rady. Plno klasických nápadů a jídel je stále aktuálních. Je tady vše. Navíc k ní mám hezký vztah, protože mi připomíná moje mládí.“... celý text
— Evina.Cetba
Velká česká kuchařka 1
„krásná kuchaŕka našeho prvorepublikového kuchařského barda :)“
— JancaMia
Vilém Vrabec knihy
Štítky z knih
kuchařky houby nápoje cukroví moučníky vaření národní jídla saláty studená kuchyně česká kuchyně
Vrabec je 4x v oblíbených.