Cesta třešňových květů přehled

Cesta třešňových květů
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166074/bmid_cesta-tresnovych-kvetu-Zsj-166074.jpg 4 45 45

V Japonsku jsou třešňové květy symbolem znovuzrození. Ze starého, které zaniká, se rodí nové - čistší a krásnější. Miki Sakamoto vypráví příběh své babičky Nao, která pocházela ze vznešeného klanu samurajů. Její neobyčejná životní cesta se odehrává na pozadí přechodu zcela izolovaného Japonska na konci 19. století k Japonsku modernímu a literární vylíčení života Nao čtenáře také seznamuje s fascinující japonskou kulturou.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Brána

Die Kirschblütenreise, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta třešňových květů. Přihlašte se a napište ho.

Petule5
03.05.2019 4 z 5

Ze začátku mě kniha moc nezaujala,bylo tam až moc té japonské historie, ale poté jsem se začetla a příběh příjemně plynul.
Moc pěkný příběh.

marcela3562
11.01.2019 5 z 5

Super kniha, zajímavá

IvaKo
10.07.2018 4 z 5

Japonsko mě zajímá, takže jsem se zaujetím četla příběh Nao a její rodiny na pozadí japonských dějin. Přivítala jsem podrobnější informace o japonských zvycích, rodinných i společenských, jejich mentalitě. Kniha sice není klasickým románem, nemá silnou dramatickou linku, přesto nebo právě proto je poutavá svou upřímnou snahou zachytit mizející svět japonských tradic.

Kniha Cesta třešňových květů v seznamech