Chirurg přehled

Chirurg
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435495/bmid_chirurg-VvG-435495.jpeg 4 2926 2926

Před sebou neutečeš! „Nedokážu být ani rovnej, ani křivej. Můj život se rozlomil vejpůl a já už nečekám žádný pevný lano, který mě bude jistit,“ přemítá MUDr. Hynek Grábl, chirurg v příhraniční nemocnici, který už ani nedoufá, že by se jeho život ještě někdy mohl vyvíjet příznivěji. Kariéra špičkového odborníka na pražské klinice předčasně skončila kvůli jednomu karambolu s alkoholem a následky teď musí nést nejen on, ale i jeho věčně nespokojená žena a dospívající děti. Životní ani finanční účetnictví nevykazují příznivou bilanci a na horizontu zítřka se objevují všechny symptomy krize středního věku. Gráblova snaha nalézt východisko se však podobá spíš jízdě na horské dráze a často končí kocovinou. Pomůže mu milovaná profese, milenka nebo nová šance vrátit se k zajímavé operativě a kariérně růst? Na operačním sále i mimo něj se občas dá jen těžko poznat, kdo jakou hru hraje, kdo je vítěz a kdo poražený a kam povede další cesta. Hynkovi G. často nezbývá než věřit, že se nepotopí na úplné dno.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chirurg. Přihlašte se a napište ho.

mirunda
17.10.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha se velmi dobře četla. Jen jsem asi čekala jiný konec. Mohlo mi ale dojít, že autorka happyendem určitě neskončí. Celkem mě mrzí, že nevím, jak to bylo s panem doktorem dál.

Zemlja
11.10.2024 3 z 5

Svižné tempo díky krátkým větám a souvětím. V druhé půli jsem četla s větším zaujetím - jestlipak dá autorka doktorovi ještě šanci? Asi bych se neshodla s některými hodnotitelkami v tom, že byla hlavní postava nesympatická a sobecká. Viděla bych to tak, že někteří muži zaujatí a vytížení svým povoláním by neměli zakládat rodiny. Prostě jim na to nezbývá ani čas ani pozornost. Stojí pak před, také sobeckými, požadavky nebo dokonce ultimáty svých partnerek. Kvůli přetížení pracovnímu i emocionálnímu potřebují úniky či berličky. Tady to byl chlast a milenka. Nemůžu říct, že by mi kniha předvedla něco nového, překvapivého či neotřelého. Prostě jen slušný standard.

animovanej medv
07.10.2024 4 z 5

(SPOILER) Zajímavá kniha.

Lze omluvit nevěru tím, že vás žena nemiluje a nerespekruje? Nemyslím si.
Lze alkoholismus omluvit tím, že je toho na vás moc a vy to nezvládáte? Rozhodně ne.
Zaslouží si i alkoholik další a další šanci? Ano, rozhodně.

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Zdá se mi, že na celý mý tělo padla slabost, že nedokážu uzvednout ruce, natož se postavit na nohy. Jako by mě někdo odsekl od kořene a já věděl, že jsem navždycky ztratil zdroj svýho života a síly.

Kniha Chirurg v seznamech

v Přečtených4 192x