Chladný král přehled

Chladný král
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515233/bmid_chladny-kral-6me-515233.jpg 4 166 166

Chladný král série

1. díl

Mladá dívka Mesilie žije v Chladném království plném zvrhlostí, násilí a vražd. Doposud unikala pozornosti jejich krutého krále, kterého není radno zaujmout, pokud nechcete, aby si na vás ukojil své zvrácené představy. Bohužel její vzpurná povaha k sobě nakonec přiláká jeho syna, prince Kardese, jenž jí dá pocítit na vlastní kůži, že nenávist nemá daleko k lásce. Odolá Mesilie princově temné vůli a zachrání si život? „Všechny se dobrovolně odevzdaly do mé smrtelné náruče, až na ni. Její vzdor upoutal mou pozornost, a teď si ji vezmu KOUSEK po KOUSKU!"... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chladný král. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (61)

Cteme_s_Terkou
22.09.2024

Vítám všechny čtenáře u dnešní recenze, ve které se podíváme na první díl duologie od M. V. Jírové s názvem Chladný král.
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji Solis vydavatelství, u kterého e-verze této knihy vyšla.
Knihu si lze zakoupit i v papírové verzi, jež vyšla pod nakladatelstvím Nová Forma.

Celou knihu mi kazilo chování hlavní hrdinky a chtěla jsem ji kvůli tomu upřímně zavřít, ale pak přišel Kardesův pohled, který mě přesvědčil k tomu, abych dílo přeci-jen dočetla.
Celý Kardesův pohled byl totiž strašně čtivý a zábavný, což se ale o tom Mesiliiném říct nedalo.
Podle mých informací přímo od autorky se Mes v druhé knize má prý zlepšit, tak uvidíme, co se z toho vyvine.
Druhý díl si tedy určitě přečtu, protože jsem zvědavá na posun postav a další dění, jež skončilo ve chvíli, kdy to konečně začalo mít pořádné grády.

Doporučila bych ji?
Ano, nejspíše asi ano.
A komu?
Všem, kteří mají rádi romantiku, nezkušené slečny, lásku mezi urozeným princem a obyčejnou dívkou a hlavně všem, kteří mají rádi tvorbu Českých autorů.

kniznisvetsjiri
06.09.2024 3 z 5

Kniha je určitě originální co se vytvořeného světa týká. Zvrhlosti a zrůdné činy krále byli dost netradiční a za mě asi taky nejzajímavější věc na celé knize.

Chemie mezi hlavními hrdiny fungovala celkem dobře i když Mes mě občas šíleně štvala.

Na to že se příběh odehrává v roce 2190 a následně nastane středověk, i tak bych čekala že hlavní hrdinka bude trochu víc informovaná o tom co se děje s jejím tělem v dospívání a co znamená slovo orgasmus.

Mes byla fakt naivka, věčně ubrečená a ukňouraná. Díky autorce už začínám být velmi citlivá na slovo "promiň, omlouvám se." Protože to byli dvě slova která Mes řekla snad v každé třetí větě. A těmito dvěma slovy shrneme i celou konverzaci mezi Mes a Kardesem protože za celou knihu si toho moc neřekli.

Kardes byl super, pořádnej padouch kterému láskou srdce začíná měknout. Ovšem velmi mě zarazilo, že autorka z něho udělala nadpřirozenou bytost a trochu mi to připomnělo knihu Polibek bez duše.

Nepochopila jsem tučně vyznačená slova v celé knize a ty nesrovnalosti a nejasnosti v příběhu. Bránou může Kardes projít za 5 měsíců. Proč až za 5? To se nikde nedočtete. Na konci knihy už to není 5 měsíců ale 6 a začněte se říkat, jak to teda vlastně je a proč?

Miluju dark romance a celkově všechny nechuťárny a zvrácenosti ale o téhle knize furt nevím co si mám myslet.
Další díl si určitě přečtu protože doufám že autorka si touto knihou připravovala půdu pro další pokračování a že další kniha bude lepší.


VendelinkaC
01.09.2024 2 z 5

V prvé řadě, čtu tento žánr, takže by se mi to mělo líbit. Jenže... Tohle bylo vážně slabé, bohužel. Pominu-li spoustu hrubek a hlavně chybějících čárek ve větách, což mi tedy lezlo na nervy, tak... Postavy byly ploché, charaktery nebyly nijak vykreslené. Svět vysvětlený krátce na začátku, ale je jasný, že tady o nějaký tvoření světa ani moc nešlo. Autorka hodně skákala v ději, najednou šup a byla úplně někde jinde nebo jindy, musela jsem se i v textu vracet, jestli jsem něco nepřeskočila. V půlce knihy měly hlavní postavy za sebou x sex.scén, ale přitom kromě "ach, prosím, ne" neprohodily mezi sebou žádnou souvislou větu. Mesilie neustále brečela, což bylo šíleně otravný. Málokdy protáčím u knih oči, ale tady jsem fakt musela. V půlce zjistíme, co je vlastně Kardes zač a přesto, že doteď s ní dělal bůhví co, se ji najednou vyhýbá, aby jí neublížil. Celkově se tam vlastně nic moc neděje. Jen se na ni při každé příležitosti vrhá a ona stená, že ne a pak zase, že jo. No... Asi stárnu, ale začínám od literatury vyžadovat asi trochu víc. Erotika v knihách, jo, ale musí to bejt nějak zakomponovaný do děje. Tohle je jedno velký ACH JO. A to musím říct i přesto, že jsem fakt nenáročnej čtenář...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chladný král v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených196x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených17x
v Knihotéce112x
v Chystám se číst115x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

erotické romány české romány fantasy romány

Autorovy další knížky

M. V. Jírová (p)
česká, 1988
2023  74%Chladný král
2013  82%Mizení
2014  93%Temné osudy
Skrýt reklamy