Temné osudy přehled
M. V. Jírová (p)
Příběh "Mizení" pokračuje a Michelle, jež se stala Andělem, začíná společně s přáteli cítit zlo, které obepíná každý jejich krok. Ve zdánlivé chvíli klidu se vydává se svým přítelem Čarodějem Samuelem na Aljašku, kde toho dříve všichni již tolik prožili. Cestu jim ale zkříží tajemný mladík, kvůli kterému se v Samovi probudí jeho temná magie. Od tohoto okamžiku se osudy všech přátel začínají rozbíhat různými směry a sejít z cesty je tak snadné... Je možné jejich temné osudy zvrátit?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temné osudy. Přihlašte se a napište ho.
U některých knih bývá pokračovaní horší. Tu je znát, že erotika a fantasy je autorčina parketa. Klobouk dolů za úžasný příběh plný napětí, bojů, různých bytostí a lásky. Tady pochopíte, proč a jak. Moc jsem si knihu užila a jdu na další autorčin titul.
Michelle se popasovává se svou novou rolí anděla a životem po boku Samuela. Ben její rozhodování svým odchodem částečně ulehčil, ale přesto Michelle cítí, že takto to nemá být. Navíc když se v Samuelovi pomalu probouzí jeho temná magie a začíná být nebezpečný i pro ni samotnou. Ve chvíli, kdy Michelle zjistí pravý důvod jejího zmatku a neschopnosti si vybrat mezi dvěma muži, začíná příběh nabírat na obrátkách.
Musím říct, že důvod, proč si Michelle nedokázala vybrat, se mi opravdu líbil. Bylo pak snadné ji pochopit, protože za tu svou nerozhodnost nemohla. A jakmile to zjistila, přišlo mi, že v tu chvíli přesně věděla, který z nich dvou je ten pravý.
Zatímco v prvním díle se spíš řešil milostný trojúhelník, tady už více prostoru dostala i ta fantasy stránka a různé nadpřirozené postavy. S těmito typy postav jsem se v knize setkala prvně, ale bavily mě. Ať už to byly ty kladné nebo záporné, všechny tam měly své místo.
Milovala jsem scény mezi Michelle a tím pravým. Nechci úplně spoilerovat, tak schválně jméno vynechám. Kdo četl, ví koho myslím. Chemie mezi nimi byla nepřehlédnutelná. Ať už byli ve fázi, kdy byli propojeni, ale nemohli spolu být nebo po té proměně, kdy jakákoliv jejich blízkost mohla skončit utrpením a zoufalstvím jich obou. První by nesnesl být bez toho druhého, druhý by zase nesnesl žít s pocitem, že tomu prvnímu ublížil.
Oproti předchozímu dílu byla psaná forma mnohem lepší a dějově propracovanější. Jen u Michelle bych byla radši, kdyby byla celkově taková průbojnější. Přišlo mi, že ve všech situacích byla tak nějak stranou a příliš nepomáhala. Chápu, že vzhledem k tomu, čím byla, to ne vždy šlo, ale více akce z její strany mi trochu chybělo.
Závěr dílu jsem odhadla ohledně té jedné postavy, ale pokračování, na které se moc těším, si netroufám tipovat.
4,5*
Kniha Temné osudy v seznamech
Michelle se stala Andělem a po Benově odchodu zůstala žít se Samem. Jenže už ne tak jako dřív. Stále se zmítá se svými city k nim oběma a nedokáže si vybrat. Velmi brzy zjistíte proč a její nerozhodnost plně pochopíte. Ale ani bolestná pravda jejich komplikovanou emoční situaci nevyřeší. Navíc v tomto díle mají hlavní postavy daleko víc problémů, než zlomená srdce.
Nejen Michelle, ale všichni její přátelé se v průběhu děje ocitají v nebezpečí, které jim hrozí od různých nadpřirozených bytostí. Oni samotní, ale ani vy při čtení, si na chvíli neodpočinete. Děj jede neskutečným tempem a když už si myslíte, že by postavy mohly mít chvíli klid, znovu se něco semele. Temnota se dere na povrch a postavy s ní bojují nejen proti sobě, ale někteří i sami v sobě.
Erotické scény s vámi budou opět cvičit na maximum. I když jich tu možná není tolik jako v prvním díle, o to víc v sobě mají napětí a dusna, které by se dalo krájet. Vzhledem k tomu, čím se hlavní postavy staly, to neměly tak jednoduché, aby mohly být spolu se vším všudy. Hrozilo jim vzájemné nebezpečí, mohly jeden druhému ublížit, přesto touha a vzrušení byly kolikrát silnější.
V minulé recenzi jsem snížila hodnocení pouze za Michellinu neprůbojnost. Při dalším přečtení jsem si ale uvědomila, že se mi její nevinnost a bezbrannost vlastně líbí, protože díky tomu ji muži jejího života mohou bezmezně ochraňovat.
Větší roli v tomto díle dostala už i Michellina sedmnáctiletá dcera Maii, jež je jejím pravým opakem, a dostávají se obě do perfektního kontrastu, který zapadá a ještě zapadne do dalšího děje.
Na závěrečném díle autorka pilně pracuje a vás čekají velké zvraty, ze kterých vám bude padat brada. Těšte se.