Mizení přehled

Mizení
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167231/bmid_mizeni-mizeni.png 4 63 63

Mizení série

1. díl >

Pro mladé ženy. Příběh vypráví o mladé ženě Michelle, která celý život cosi pomyslně hledá. Lásku? Vytržení ze stereotypního způsobu života, nebo něco mnohem tajemnějšího, s čímž by si obyčejní lidé neměli v žádném případě zahrávat? Je si člověk vždy jist správností svých rozhodnutí a činů? A jsou doopravdy správné? Kolik je možno v sobě unést, než se člověk zbortí jako domeček z karet a je nemilosrdně rozfoukán do všech stran mrazivým ostrým větrem? Život je jako propletené kořeny stromu. Každý kousek má svůj vlastní význam a vše je vryto hluboko do kůry světa. Starodávná nevyslyšená varování vykvetou do trnitých konců, skrz které není cesty zpět.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mizení. Přihlašte se a napište ho.

Ctenitezmeni
20.02.2025 4.5 z 5

Že autorka umí psát, jsem se přesvědčila už několikrát. A nejinak je tomu u téhle knížky. Jsme v žánru dark romance fantasy (18+), ale dovolím si tvrdit, že je odlišná od zbylé autorčiny tvorby. Z Mizení v některých pasážích totiž doslova běhá mráz po zádech a jde cítit, že autorka skrze knihu dala průchod vlastním emocím.

Michell coby hlavní hrdinka nese na bedrech velkou tíhu a nově nabitá originální schopnost jejímu trápení nijak neumenšuje. Její příběh doplňují dva sexy chlapíci Ben a Samuel. Přičemž jsou oba naprosto rozdílní. Ben vzhledem připomíná den, zatímco charakterem je to pořádný bad boy a Samuel s vzezřením noci, ale jeho povaha obejme jako milující náruč. Michelle stojí na hraně a musí učinit volbu, kterou již nebude moci změnit. Anebo bude?

Někdy milostné trojúhelníky v knihách nefungují, ale tady to krásně zapadalo a spicy scény byly velmi žhavé. Stále si nemohu jednoznačně vybrat mužského favorita. Ikdyž možná v mých očích přeci jen trošilinku vede Sam. Ale tuším, že pokračování ještě může zamíchat kartami.

Do děje jsem, po počátečním seznámení s novým světem, vklouzla hladce a párkrát jsem se při čtení dokonce přistihla při tom, že si přeju, aby autorka už všem postavám dopřála šťastný konec.

Jediné, s čím jsem během čtení trochu bojovala je chování Michelle jako matky.Jinak ale knihu můžu s klidným svědomím doporučit všem, kdo mají rádi harmonicky se prolínající fantasy prvky, romantickou linku, spicy pasáže i vážnější témata. A já se moc těším na 2. dílDoufám, že se dozvíme i něco víc o Temptationovi.

annie_s_knihou
12.01.2025 5 z 5

Kniha je psaná z pohledu více postav, ale převážně je z pohledu Michelle. Po milostném trojúhelníku jsem nijak zvlášť neprahla, a přesto jsem tomu dala šanci. Musím říct, že mi zpočátku Michelle nebyla sympatická, bylo toho nespočetně, kdy propukla v pláč, avšak je to maminka pětileté holčičky, takže chápu její křehkosti. To spíše Michelleina nejlepší kamarádka Mary mi přirostla k srdci.

Na scénu přicházejí chlapi, dva nevlastní bratři - Samuel a Ben. Hned na začátku jsem si Bena oblíbila, poté zmizel a pak je tu Samuel. Říkám, to neee, doufám že počká na Bena. Prdlajs, nepočkala. I mě Samuel přirostl k srdci. Absolutně jsem nevěděla za koho kopat, oba dva mají co Michelle nabídnout.

Michelleina nerozhodnost koho si vybrat, mě vyčerpávala. Po dočtení příběhu jsem rozhodně pro Bena. Od půlky knihy jsem se nenudila, mělo to neskutečný spád, pořád se tam něco dělo. Mám ráda zvrácené a temné příběhy a tahle kniha patří mezi ně. Hltala jsem každé slovo, skoro ani nedýchala. Pekelné žhavé sexuální napětí, které mě neodtrhlo od čtení. Autorka krásně píše čtivě. Konec mě rozdrtil. Moc se těším na Maii.
Původně jsem chtěla dát hodnocení 4,5 z 5, protože mám v hlavě spoustu otázek a věřím že se v dalších dílech poskládají další díly skládačky, které budou do sebe zapadat.

Za mě 5/5

Citát

Ta záludná touha mě přitahovala k oběma, jako bychom měli společně svázané ruce.

Zabza98
25.11.2024 2 z 5

Úplně nevím jak se s tím popasovat.. Knihu jsem přečetla během jednoho dne
První co musím vytknout je, že to rozhodně není Dark romance, nemá to s ní vůbec nic společného
Časově úseky jsou divné udělané, skončí odstavec a najednou je o několik měsíců později
Chybí tomu hloubka, stále mi přišlo, že je to hrozně okrajové, dělo se toho hrozně moc ale zároveň nic
Vysvětlení tam žádné pořádně nebylo.

Opravdu nevím zda si přečtu druhý díl

Kniha Mizení v seznamech

v Mé knihovně99x