Chyť zajíce, ať ho máš / Zahradní slavnost přehled

Chyť zajíce, ať ho máš / Zahradní slavnost
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438731/bmid_chyt-zajice-at-ho-mas-Pis-438731.png 4 10 10

Satirická komedie Zahradní slavnost patří k prvním českým absurdním hrám a v 60. letech byla v legendárním Divadle Na zábradlí vůbec první divadelní hrou Václava Havla uvedenou na jeviště. Mladý milovník šachové hry, snaživý Hugo Pludek, se podobně jako český Honza vydává do světa, aby „něčím byl“. Rychle pochopí zákonitosti úspěchu, zorientuje ve světě frází a byrokratických mechanismů, pružně se přizpůsobuje všemu, co ho může dovést až na vrchol.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chyť zajíce, ať ho máš / Zahradní slavnost. Přihlašte se a napište ho.

dalia1769
25.06.2024 3 z 5

Havlovým hrám jsem nikdy nedokázala moc přijít na chuť, ale tato není obsáhlá, četla se docela dobře a místy byla i vtipná. Oceňuji, že je vydání doplněné o rozbor hry a vysvětlení okolností jejího vzniku.

LivieBorova
18.12.2023 5 z 5

Slavnostně jsem ji dnes dočetla a dojala se.

PastorMal13
24.02.2023 3 z 5

V poslední době jsem si antidramata oblíbil. Tento kousek mi však jaksi nepadl do oka. I kraťučká Havlova Audience se mi líbila více.

Kniha Chyť zajíce, ať ho máš / Zahradní slavnost v seznamech

Václav Havel