Člověk ve futrálu přehled

Člověk ve futrálu
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210325/bmid_clovek-ve-futralu-pwG-210325.jpg 4 43 43

V novém překladu Libora Dvořáka vychází to nejlepší z povídkové tvorby klasika ruské literatury Antona Pavloviče Čechova. Autor, znalec lidských duší, měl mimořádný pozorovací talent. Z hlubokých vášní a nečekaných dramat dostal skvělou zápletku pro své povídky. Někdy je jeho pohled ironický či satirický, někdy se svými hrdiny, kteří se utápějí v depresích či morální kocovině, soucítí víc…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Člověk ve futrálu. Přihlašte se a napište ho.

plutoking
15.11.2024 5 z 5

Nejlepsi je první povídka, vystizna i pro dnešní dobu

keselylenka
05.08.2023 4 z 5

Opět musím v první řadě smeknout před úžasným a čtivým překladem vydání z roku 2014 z Odeonu. Na celé edici světových klasiků je znát obrovská práce a péče.
Povídky jsou prvním dílem, které jsem od Čechova četla a byla jsem mile překvapena. Některé jsou silnější, některé méně, ale poskytují zajímavý vhled do ruské společnosti konce 19. století.

bejan
01.11.2020 5 z 5

K Čechovovi napíšu jediné: je to mistr nad mistry a v žánru povídky mu není na světě rovno. Je to mistr psychologické kresby či črty a jeho povídky (ty pozdní) jsou jedinečné tím, že nemají pointu, respektive mají, ale úplně jinde, než čtenář tuší a očekává.

Kniha Člověk ve futrálu v seznamech