Conan: Meče zrady přehled

Conan: Meče zrady
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10251/bmid_conan-mece-zrady-aIv-10251.png 4 17 17

Čtyři příběhy z Conanova života od jednoho z nejlepších českých následovníků Howardova díla. Ke conanianě autor již přispěl Studnou ghůlů a Velkou hrou.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Conan: Meče zrady. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

Luigi1
01.09.2022 4 z 5

Pěkné čtení.

lampernaqui
12.04.2021 3 z 5

Nebylo to špatné, ale od autora jsem četl lepší příspěvky do conanovského světa. Zde máme několik vzájemně provázaných povídek, které kromě ústřední postavy spojují i dvě další postavy.


Gordonlord
28.01.2021 2 z 5

Leonard Medek má bonusové body za částečné podchycení Howardovy atmosféry, především co se lehké obskurnosti některých mystických prvků týče.

Jeho příběhy jsou promyšlené a naplněné spoustou všeho. Což začíná jako klad, ale tahle dvousečná zbraň se, alespoň v mých očích, velmi často obrací v Leonardův neprospěch. Například hned druhá povídka je tolik zaflákaná postavami a mini-dějovými linkami, že jsem se v tom trochu zamotal. Očekávaje přímočarou Conanovskou řezničinu, dostal jsem zamotanec téměř ála Hercule Poirót, kde kde konci povídky moc nezbývalo místo na úspěšné zůročení všech Leonardových nápadů a hodně všeho v tomhle případě i vola utahalo a trochu se to rozpadlo.

Každopádně nápady tady jsou, Leonard si dal záležet. Na druhou stranu, nějak mě jeho styl psaní neuchvátil. Pořád mi z řádků sklouzávali oči bez zájmu a hlava utíkala k jiným myšlenkám, než k ději. Sem tam jsem v jeho stylu psaní byl lehce zmaten, co se vlastně děje a musel jsem určité pasáže číst dvakrát.

Zajimavostí je, že téměř všemi čtyřmi povídkami se prolíná přítomnost postavy básníka Yasíra a Slepé vědmy. Hezký nápad.

I tak docela solidní a rozhodně stále obstojná zábava, pokud už máte lepší Conanovské příběhy přečtené.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Conan: Meče zrady v seznamech

v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x