Conan: Rudé hřeby přehled

Conan: Rudé hřeby
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/102856/conan-conan-rude-hreby-rtQ-102856.jpg 5 82 82

Do sešitu je volně vložena příloha: Conan nezničitelný. Conan v džungli najde Valerii. Pomocí jedovatých Derketiných jablek přemůžou draka a dostanou se k tajemnému nefritovému městu Xuchotlu. To je tvořeno jediným obrovským spletitým palácem. Zachrání zde Techotla, příslušníka klanu Tecuhltli, před nepřátelským klanem Xotalancem. Nechají se najmout princem Olmecem a princeznou-čarodějkou Tascelou k boji proti Xotaláncům…... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: , Klub Julese Vernea

Red Nails, 1936

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Conan: Rudé hřeby. Přihlašte se a napište ho.

Cimeřan
03.09.2022 5 z 5

Hodnotím audioknihu Conan z Cimmerie (čte Jiří Schwarz), která je skvěle načtená, hudba je výborně vybraná... a nejsou tu vyloženě hluchá místa. Škoda, že autoru samotnému nebylo dopřáno trošku Tasceliny dlouhověkosti a nenapsal toho víc...
Tuhle fantasy laskominu jsem si po čtvrtstoletí vychutnal jako malý kluk a hodnotím vysoko: 93/100

danny_21
15.11.2021 3 z 5

Conan Dobyvatel a jeho dalších 6 příběhů ve kterých se víceméně opakuje stejná šoblona, bohužel pro mě mě Conanům tištený svět moc nebere, filmový Arnie byl prostě jinde. V této sbírce se mi hodně líbila povídka Rudé hřeby, zbytek si jede to své, které se mi rychle zají - pletence svalů, bujné děvy, ohyzdní mohutní černoši a sem tam nějaká ta příšera - 60 %

Gordonlord
17.03.2019 4 z 5

Povídky zde obsažené už nejsou tak prvotřídní jako ve sbírce "věž slona". - Spíše jsou delší a s často zapomenutelnou zápletkou, kdy Conan někam putuje, postaví se na něčí stranu a proti něčemu vede válku. Stále to však stojí za to. Neskutečná a nenapodobitelná atmosféra starověkké civilizace, opředená mystikou a tajemnem, kde čarodějové často nečarují, ale používají chytré triky, vše je z leštěného mramoru a slonoviny, barbaři chodí jen v bederních rouškách a civilizace je stále na svém úsvitu...to vše zstává na svém místě. TOP je první polovina povídky "Šarlatová citadela". Ovšem jen ta první, dost umně zabalená do hororového žánru - druhá polovina už je opět ne tak zábavné válečné tažení, kterážto mě v téhle knize nebavily v žádné povídce.

Kniha Conan: Rudé hřeby v seznamech