Cujo přehled
Stephen King
Americký spisovateľ Stephen King je majstrom moderného hororu a thrilleru, jeho knihy vychádzajú na celom svete a patria k najpredávanejším. V románe Cujo zdanlivý pokoj malého mestečka naruší besnotou nakazený bernardín. Z milého a prítulného psa sa stáva hrozná beštia, ktorá celkom zmení život obyvateľov mestečka, je ich strašným tieňom, trestajúcou rukou osudu, čo prináša smrť. Jeho kradmé kroky, temné vrčanie a vražedné tesáky cítiť takmer na každej stránke knihy... Napínavý, dynamický dej románu autor umocňuje brilantným zobrazením psychiky hlavných postáv.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cujo. Přihlašte se a napište ho.
Asi nejslabší dílo, co jsem od Kinga zatím četla. Námět i myšlenka dobré, jen to fakt přehnal s nechutarnama v místech, kde se to nehodilo. Bylo tam pak nadlehcovani situace, aby žena nějak přežila konce a nějakého závěru.
Každopádně takto to dopadá, když XY lidí ztratí zájem o druhé. Tolik příležitostí, jak se dal zvrátit osud, ale lidé neposlouchali instinkty. Proto říkám stále, buď pozorný k intuici i ke svému okolí nikdy nevíš, kdy jsi hráčem důležitým v něčí změně osudu či záchraně.
Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)
24.03.2024
Šachy pod sopkou, Ztraceny v Paříži a další knižní novinky (25. týden)
19.06.2022
Mistr hororu - Stephen King - slaví 70 let!
21.09.2017
Kniha Cujo v seznamech
v Přečtených | 3 434x |
(SPOILER) Mám Kinga rád, fakt že jo. Jenže tohle mi tak úplně nesedlo. Chápu asi dobře myšlenku o tom, kam to může vést, když spousta lidí ztratí zájem o druhé. Jenže tady těch náhod bylo až moc. Nezodpovědný alkoholik zapomene řešit psa, ale nezapomene odhlásit poštu? Dva pohřešovaní a nikoho nezajímá, že se nehlásí policista prověřující důležitou stopu? Zrovna, když je někdo ochoten se na místo zajet podívat, pokazí se klimatizace? Ano, všechny dějové linky mají své opodstatnění, a ač se mohou zdát v průběhu nepodstatné, důkladně připravují půdu pro finální údery osudu. Jenže já tomu nevěřil, v knize nefiguruje nadpřirozeno, takže člověk očekává, že se veškeré zápletky budou odehrávat uvěřitelně a alespoň trochu logicky. A já jsem prostě nevěřil, že během dvou dnů potká hlavní hrdiny tolik náhod, jež jim nakonec zpečetí osudy.
65 %