Cujo přehled

Cujo
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304248/bmid_cujo-xHe-304248.jpg 4 2356 2356

Americký spisovateľ Stephen King je majstrom moderného hororu a thrilleru, jeho knihy vychádzajú na celom svete a patria k najpredávanejším. V románe Cujo zdanlivý pokoj malého mestečka naruší besnotou nakazený bernardín. Z milého a prítulného psa sa stáva hrozná beštia, ktorá celkom zmení život obyvateľov mestečka, je ich strašným tieňom, trestajúcou rukou osudu, čo prináša smrť. Jeho kradmé kroky, temné vrčanie a vražedné tesáky cítiť takmer na každej stránke knihy... Napínavý, dynamický dej románu autor umocňuje brilantným zobrazením psychiky hlavných postáv.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Gemini (SK)

Cujo, 1981

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cujo. Přihlašte se a napište ho.

RMarkéta
14.01.2025 5 z 5

Ta představa, že se z milého, dobráckého a uslintaného telátka stane vražedná bestie, nemocné monstrum, mě přitáhla k sobě jako magnet. Vždyť bernardýn je společenské plemeno, které lidi miluje. Tahá lidi ze závějí a nalévá je rumem ze soudku na krku nebo závodí jako Bohoušek s panem Menšíkem, kdo toho nejvíce sní na osamělé horské chatě (legendární horské drama Bohouš). Ten přece takový být nemůže. Jenže bohužel je, když ho hryzne vzteklý netopýr nakažený vzteklinou. I když si myslím, že to bylo něco asi mnohem horšího. Opět se ocitáme v Castle Rocku. To si King zřejmě oblíbil. Musím říct, že jeho fantazie opravdu nemá hranic, protože se nám tu naskytne příležitost nahlednout do hlavy takto nemocného psa, který se mění přímo před očima a chudák nechápe, co se to s ním děje a co ho nutí zabijet. Tenhle příběh je drsný a temný. King někde dokonce přiznal, že ho napsal pod vlivem alkoholu nebo spíše v deliriu.

escapelle
29.12.2024 5 z 5

Na tuto knihu jsem byla velmi zvedava, četla jsem,že ji King psal v dobe, kdy mel problemy s alkoholem a ani si nepamatuje,o čem psal.
Je znát,že je opravdu "jiná". Chybí stovky zbytecnych postav,chybí litry omáčky, stovky dejovych odbocek. Chybí i uplne fantasmagoricky zaver pritazeny totalne za vlasy. Takový pro me bezne King je. Vnimam i rozdíl,Pokud píše jako Bachman.
I když nekdy u jeho knih trpim a myslím si,že to ani nedoctu,na konci si vždy reknu "proste King,stalo to za to".
Cujo není "proste King", je to proste skvela knizka kterou povazuji za jednu z nejlepších del Krale.

laeela
25.12.2024 4 z 5

Nevím, kolik hvězd se dává knížce, kterou musíte dávat do mrazáku. A taky jsem naštvaná. Tak dlouho jsem hledala, jakou knížku s citátem na začátku si přečíst do vyzvy, až jsem se vrhla na Přátelé. A co myslíte, že na začátku knihy je?!

Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)

24.03.2024

Šachy pod sopkou, Ztraceny v Paříži a další knižní novinky (25. týden)

19.06.2022

Mistr hororu - Stephen King - slaví 70 let!

21.09.2017

Kniha Cujo v seznamech