Cujo přehled

Cujo
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304248/bmid_cujo-xHe-304248.jpg 4 2265 2265

Americký spisovateľ Stephen King je majstrom moderného hororu a thrilleru, jeho knihy vychádzajú na celom svete a patria k najpredávanejším. V románe Cujo zdanlivý pokoj malého mestečka naruší besnotou nakazený bernardín. Z milého a prítulného psa sa stáva hrozná beštia, ktorá celkom zmení život obyvateľov mestečka, je ich strašným tieňom, trestajúcou rukou osudu, čo prináša smrť. Jeho kradmé kroky, temné vrčanie a vražedné tesáky cítiť takmer na každej stránke knihy... Napínavý, dynamický dej románu autor umocňuje brilantným zobrazením psychiky hlavných postáv.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Gemini (SK)
Originální název:

Cujo , 1981


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cujo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (323)

Knihomix
14.06.2024 4 z 5

Tak s tímhle jsem musel více zápasit :D. Rozjezd měl Cujo skutečně poněkud chcíplý a první třetinu jsem jel spíše na setrvačník, protože se snažím za každou cenu dodržet zásadu že když už něco rozečtu, neodložím to ;D. A vyplatilo se. Mistr King zde vystavěl okolo jednoduchého námětu (vraždící "monstrum") solidní drama dvou rodin, které tvoří většinu děje. I přesto že to místy zavání zbytečně roztahovanou vatou, jedná se o poctivé "kingovské" prohlubování vedlejších příběhů/osudů. Ty mě sice postupem času bavily víc, nicméně vysoké hodnocení zajistila až poslední třetina. Ta byla totiž opravdu parádní jízdou. Závěr byl neuspěchaný, za to opět pochvala. Jediné co bych tak vytkl nad rámec zmíněné vaty byla chlapcova nadpřirozená skříň. Ta byla na můj vkus dosti patetická, zvláště když prakticky nikam nevedla a nakonec vyzněla totálně naprázdno (tedy jestli jsem něco nepřehlédl). Tentokrát je to ve výsledku na slabší 4 hvězdy... ;)

Villon
13.06.2024 5 z 5

Setkání s Kingem, kdy jsem ještě nevěděla nic o jeho dalších dílech , mě zcela dostala do kolen. Knihu jsem četla v době, kdy jsem na ni měla čas, nikam jsem nespěchala a vychutnala jsem si ji plnými doušky do úplného konce. Naprosto šokující zvraty vedoucí do šílených závěrů, které si čtenář při četbě domýšlí - a já nebyla výjimkou. Zaklapla jsem dočtenou knihu a oddechla si.... abych za pár dnů hledala v knihovně dalšího Kinga


Shindo
06.05.2024 4 z 5

Je svojim spôsobom fascinujúce, že King dokázal napísať tak dobrú knihu v alkoholovom opare tak silnom, že si na jej písanie vôbec nespomína.

Príbeh má pomalý rozjazd, to však nie je na škodu. Priateľský bernardín z malomesta prenasleduje králika, natrafí na jaskyňu, od tej doby to ide pomaly ale isto dolu vodou a King udržuje čitateľa v napätí. Kniha je o to uveriteľnejšia, že niečo takéto sa kľudne môže stať.

Dejová línia Charity a Bretta mi ale prišla trochu zbytočná.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)

24.03.2024


Šachy pod sopkou, Ztraceny v Paříži a další knižní novinky (25. týden)

19.06.2022


Mistr hororu - Stephen King - slaví 70 let!

21.09.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cujo v seznamech

v Právě čtených29x
v Přečtených3 334x
ve Čtenářské výzvě280x
v Doporučených121x
v Knihotéce868x
v Chystám se číst276x
v Chci si koupit86x
v dalších seznamech14x