Cvrček na krbu přehled

Cvrček na krbu
https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62512/bmid_cvrcek-na-krbu-Nwz-62512.jpg 4 36 36

Cvrček na krbu je novela jednoho z nejvýznamějších autorů anglické literatury devatenáctého století Charlese Dickense. Jedná se o příběh s lehce vánoční tématikou. Podobně jako novela Zvony zachycuje realitu chudých obyvatel Anglie a na pozadí vánočního času má výrazný sociální podtext. Dokonce i vlastní pointa příběhu, kdy si jeden z hlavních hrdinů, díky zásahu nadpřirozeného jevu (tentokrát je to cvrček a další bytosti), uvědomí svůj omyl a raduje se z krásy a dobroty chudých lidí, je Zvonům velmi podobná.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Slovart (ČR)

The Cricket on the Hearth, 1845

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cvrček na krbu. Přihlašte se a napište ho.

dasa6360
16.01.2025 5 z 5

Cvrčka na krbu jsem četla během Vánoc, což bylo úplně ideální, jelikož na mě díky tomu dolehla celá ta kouzelná atmosféra ještě víc. Příběh je krásně pohádkový, plný laskavosti a naděje, přesně to, co během vánočních svátků chcete číst. Zápletka je dobře promyšlená, napětí mezi postavami vystupňované. Jediné, co mi přišlo trochu přitažené za vlasy, byl rychlý obrat majitele hračkářství, ale bez toho by to asi nebylo ono. Celkově mi to hodně připomínalo známější Vánoční koledu, která je podobně sentimentální.

Luigi1
12.08.2023 4 z 5

Docela jsem si pěkně počet bylo to zajímavé

palka452
27.12.2022 5 z 5

Laskavé a pozitivní

1 000 eknih zdarma ke stažení (4. díl)

30.04.2019

Kniha Cvrček na krbu v seznamech

v Mé knihovně31x