Dceřina kletba přehled

Dceřina kletba
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536237/bmid_dcerina-kletba-66184014bd750.jpg 4 468 468

Poručík Tomáš Vyskočil má velký problém. Je blonďatý, rafinovaný a odhodlaný pořádně mu zavařit. Zatímco se Tomášovo manželství ocitá v ohrožení, je uprostřed Příbrami nalezen těžce podchlazený opilec, který po pár hodinách v nemocnici umírá. Taková smrt by kriminálku mohla nechat v klidu, kdyby se ovšem dotyčný nedávno nezmínil, že mu někdo usiluje o život. A tak se Tomáš s kolegou Honzou Richterem pouštějí do vyšetřování zločinu, po jehož vyřešení nikdo netouží.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dceřina kletba. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (123)

BohyněKuchyně
12.09.2024 4 z 5

Dceřinu kletbu jsem četla hned po Vodníkovi. Dvojice známých detektivů, Tomáš a Honza, mají případ. Ve městě byl objeven opilý a podchlazený muž, který za pár hodin umírá. Jaké je překvapení, že zemřel na otravu olovem. Detektiv Tomáš má k vyšetřování případu i osobní problémy. Vydírá ho mladá dívka, která se s ním v baru trochu sblížila. Manželství Tomáše je ohroženo, aféra s dívkou se dotýká také jeho pracovního života. Zajímavé je rozuzlení, které oba případy spojí. Vodník mě bavil více, měl lepší spád a v Kletbě bylo na mě zbytečně moc jmen a postav. Trochu jsem se občas ztrácela.

kniznisvetsjiri
02.09.2024 3 z 5

První díl této série jsem nestihla a rovnou se ponořila do druhého dílu. Popravdě mi to asi ani nevadilo, protože knihy na sebe nijak přímo nenavazují.

Hned na začátku mě upoutal epilog. Říkala jsem si, že tohle bude bomba. Bohužel čím víc jsem četla, tím víc můj zájem opadával. Kniha má sice pár momentů, které vás překvapí, ale nijak zvlášť hotový z toho nebudete.

Tolik jmen a příjmení. Každou chvilku přemýšlíte kdo je kdo, protože postavy v knize přibývali jako houby po dešti. Občas jsem se musela vracet a ujasnit si že tahle Eva je ta Eva o které jsem četla dvě kapitoly zpět.

V knize určitě nehledejte krev a násilí. Za to v ní najdete spoustu ale opravdu spoustu výslechových hodin. Po nějaké době máte pocit že policie nedělá nic jiného než je vyslýchá a v případu se plácá až to hezký není. Vlastně ani pořádně nevím jak se dostali k vrahovi. Ten se tam prostě nějak zjevil a bylo.

Hlavní postavy mi byli celkem sympatický ale manželství Tomáše? To bylo jako příběh vystřižený z učebnice jak se v manželství rozhodně nechovat aneb zase se nám osvědčuje pravidlo, že komunikace je základ, všeho.

Příběh je celkově sám o sobě zajímavý, ale chvilkami jsem si říkala jestli už to vlastně není moc. Samozřejmě, na konci do sebe všechno krásně zapadne, ale přece jenom …

Nějak vlastně nevím, co si o knize myslet. Nebylo to úplný wow, ale ani blbý.

Názor si udělejte sami. Každopádně si myslím, že ten, kdo nemá rád Cartera a podobné krváky, tak by mohl být spoko.


Prateri
01.09.2024 4 z 5

Kletba, která vede ke zločinu. Vždy jsem si myslela, že se musí vyslovit, hodit ji na někoho, aby fungovala. Musí k tomu vést velká nenávist. V knize Dceřina kletba fungovala skrytě a táhla se s rodinou. Zasahovala do životů, život i brala. Vyšetřoval Tomáš má velké starosti, že by také kletba?

všechny komentáře

Související novinky (7)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024


10 nejčtenějších knih (duben)

15.04.2024


Žebříček 10 nejčtenějších knih (březen)

15.03.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dceřina kletba v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených583x
ve Čtenářské výzvě167x
v Doporučených28x
v Knihotéce167x
v Chystám se číst372x
v Chci si koupit80x
v dalších seznamech6x