Dědeček Oge: Umění sibiřského šamana přehled

Dědeček Oge: Umění sibiřského šamana
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27613/bmid_dedecek-oge-umeni-sibirskeho-samana-pdP-27613.png 4 181 181

Kniha zachycuje proměnu obyčejného člověka v léčitele a přibližuje praktiky sibiřských šamanů. Vyprávění o životě dědečka Ogeho od řeky Podkamenné Tunguzky je okénkem do světa přírodního národa, který jen těžce odolává současným vlivům globalizace. Autorka je známá etnoložka. ISBN 978-80-7281-171-7 (dotisk)

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědeček Oge: Umění sibiřského šamana. Přihlašte se a napište ho.

Chytuš
30.10.2024 3 z 5

Smutné čtení o posledním sibiřském šamanovi. Popis života v tajze, tvrdého života přírodních národů, popis souznění s přírodou a zvířaty... Bohužel ve mě nenechala trvalou stopu (knížku jsem přečetla už před měsíci) - možná přečtena v nevhodnou dobu...

Vidlička
14.08.2024 5 z 5

Hláška "Tuto knihu lze vyměnit pouze za vodku" nás vítá hned v úvodu a vodka je taky to, co rozsáhlé oblasti, kde ještě žijí přírodní obyvatelé, zhuntovalo.

Kdo není věřícím v šamanismus a pokládá to za pouhé výmysly nebo ezo-bláboly, může brát knížku jen jako zajímavý etnografický náhled do života a jeho radikální změny v průběhu 20. století obyvatel tunguzské oblasti.

Já znám autorku "přes Duška" a, jednak se mi moc líbí všechny obálky jejich knížek, ale hlavně druhak pro mě to e-b nejsou, a když to těm lidem funguje po tisíce let, já nebudu ta, která to bude zpochybňovat. Určitě si ještě přečtu další její knížky, hlavně o sibiřských mýtech, legendách a náboženství.

"Kuna zamávala ocasem a posměšně sykla: 'Stejně nevíš, co je klid! Vždycky, když se tu objevím, buď si jistý, že ti zůstala touha!'"

Streva
03.02.2024 3 z 5

Etnografický exkurz mezi Tunguzy... a tamtéž žijící Rusy.

Kniha Dědeček Oge: Umění sibiřského šamana v seznamech