Stalker přehled
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna série
Policii někdo pošle krátké video, natočené přes okno, na kterém si neznámá žena obléká punčocháče. Následujícího dne je žena nalezena mrtvá. Brutalita vrahova útoku dovede vyšetřovatele k pastorovi Rockymu Kyrklundovi, který byl před devíti lety odsouzen za násilnou vraždu k nařízené psychiatrické léčbě. Sám si ovšem z události nic nepamatuje - při autonehodě utrpěl vážné poškození mozku, projevující se silnými výpadky paměti. Zatímco však Rocky dosud pobývá na uzavřeném psychiatrickém oddělení, policii přijde další videonahrávka. Nikdo nerozumí tomu, co se děje, ovšem komisařka Margot Silvermanová je přesvědčená, že se jedná o sériového vraha. A Joona Linna před rokem zmizel. Skoro všichni si myslí, že je mrtvý. Skoro všichni.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , HostOriginální název:
Stalker, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stalker. Přihlašte se a napište ho.

Možný spoiler:
Kniha: Stalker za mne jedna z nejlepších knih z pěti dílů, co jsem zatím četl. O knize Stalker: Policii přijde video, na kterém je natočena žena za oknem. Druhý den je žena nalezena mrtvá a byla brutálně zavražděna. Modus operandi se podobá vraždě ženy, kterou kdysi zavraždil Rocky Kyrklund a za jejíž vraždu byl svěřen do střeženého psychiatrického oddělení. Nicméně policie si s Rockym promluví a podezřívá ho. Jenže zanedlouho policie obdrží další video, na kterém je opět natočena další žena za oknem. Policie je bezradná, video se nedá vystopovat, aby bylo dotyčnou možno identifikovat a poslat k ní policii, aby se jí nic nestalo. Joona Linna policejní komisař před rokem zmizel a policie ho prohlásila za mrtvého. Ten by si věděl rady. Skoro všichni si myslí, že je mrtvý, skoro všichni. Sečteno, podtrženo, jedná se o mimořádně zdařilý thriller, který jsem četl s velkým zápalem. Ostrost knihy mi akorát seděla i proto jsem si ji vybral a pachatele se mi podařilo správně tipnout. Jen ten motiv mi unikal, ale vše je na konci vysvětleno. Letos od začátku roku 2025 jsem přečetl 4 díly dua Larse Keplera. S takovou to vidím, že sérii letos dočtu. Na Lovce králíků dojde brzy. Knihu jednoznačně hodnotím pěti hvězdami a dávám vřelé doporučení na celou sérii všem fandům severských thrillerů. Zde patří opět poděkování všem knižním přátelům, kteří mě k této sérii přivedli a kteří byli ochotni zodpovědět mé dotazy na tuto sérii. Všem vám moc děkuji. :-) Moc dobře jsem si početl a autorskému duu děkuji za jejich povedené dílko i předchozí povedené díly. :-)
50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)
17.01.2017
Novinka Larse Keplera - Playground
25.08.2016
„„Záhady existují jen tak dlouho, dokud je nezbavíme všech nereálných nánosů.““
„„I ta sebemenší volba před námi otevírá tisíce nových dveří a stejně tolik jich zavírá.”“
Kniha Stalker v seznamech
v Přečtených | 7 083x |
v Mé knihovně | 1 418x |
v Chystám se číst | 1 000x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
drogy sérioví vrazi psychiatrie hypnóza církev psychické problémy psychická traumata severské krimi stalking švédské detektivkyAutorovy další knížky
2011 | ![]() |
2013 | ![]() |
2015 | ![]() |
2012 | ![]() |
2018 | ![]() |
(SPOILER) Nalijeme si čistého vína. Do nějaké stránky 150 to byl totální odpad. Postava Margot a Adama bylo to nejhorší co jsem zatím v detektivkách zažil. Má první pokus jsem u strany 150 skončil a knihu asi 2 roky neměl přečtenou. Dal jsem tomu druhou šanci a u výše zmíněné strany už jsem zase litoval, naštěstí ve zhruba té době se kniha překlopí do vyprávění Erika a Joony a už je to zase starý dobrý (dobří) Kepler. Kniha celkové o poznání horší než předešlé díly ale primárně proto, že čtvrtá kniha je za mě jedna z nejlepších v branži. Sice je toho ke konci už moc, chápu koncept sériové vražedkyně ale z těch policistů nemusejí dělat lopaty.
Celkově to je ale takových 8 z 10ti.