Modré stíny přehled
Michal Sýkora
Detektivové od Nejsvětější Trojice série
Jednoho listopadového rána uklízečka nalezne docenta Ondřeje Chalupu zastřeleného v jeho pracovně. Souvisí vražda s jeho dlouhodobou snahou o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy? Proč vrah riskoval a střílel přímo v budově?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modré stíny. Přihlašte se a napište ho.
Oproti exorcistovi mají Modré stíny propracovanější zápletku. Nekalkulují s wau efektem, hektolitry krve a zvrácenostmi všeho druhu. Akademické prostředí a politické zákulisí nenadchne každého,ale je to slušná,velmi dobře vypointovaná detektivka.
Další moc pěkná česká detektivka od Michala Sýkory z prostředí olomoucké univerzity. osobně se mi líbila ještě o chlup víc než předchozí Případ pro exorcistu. Celkem reálný vhled do korupčního a klientelistického prostředí univerzity plného osobních animozit, které také trochu znám a myslím, že autor to vystihl velmi dobře. Kniha se dobře četla, děj je logicky vystavěn a závěr nepostrádá i trochu napětí.
35 nových eknih zdarma (září)
27.09.2020
Knižní novinky (9. - 16. 5.)
09.05.2013
Kniha Modré stíny v seznamech
detektivní a krimi romány Morava česká literatura korupce české detektivky a krimi Univerzita Palackého v Olomouci zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2016 | Ještě není konec |
2012 | Případ pro exorcistu |
2013 | Modré stíny |
2020 | Nejhorší obavy |
2018 | Pět mrtvých psů |
Zajímavé a napínavé. Dobře propracovaná zápletka.