Deväť krížov (2023) | Databáze knih

Deväť krížov přehled

Deväť krížov
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524792/bmid_devat-krizov-6532b2bc1d17d.jpg 3 129 129

Ideálna rodinka sa už teší na spoločný výlet do zoo. Adam, Veronika a ich dve deti by sa radi videli ako taká typická dokonalá sporiadaná rodina. Atmosféra v aute sa však dá krájať a tak sa Adam rozhodne, že napätie trochu rozptýli a porozpráva tajomný príbeh z minulosti: prečo vlastne stojí pri ceste deväť krížov? A je to všetko pravda?... celý text

Romány Thrillery Literatura slovenská
Vydáno: , Marenčin PT

Deväť krížov, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deväť krížov. Přihlašte se a napište ho.

ladyel
29.12.2024 4 z 5

Roman Kulich - Devět křížů

Tento rok sme dosť cestovali. Dvakrát aj cez Čechy a preslávenú diaľnicu na Brno. Práve tabuľa odkazujúca na odpočívadlo Devĕt křížů ma inšpirovala konečne si túto knihu prečítať.

Prvá polka sa za mňa dosť ťahala. Aj som ju odkladala a veru skoro nedočítala. Pripisujem to ale prekladu, lebo obsah bol dosť zaujímavý.
Na základe článkov, ktoré som si o krížoch čítala, som tušila, kam sa bude dej uberať a bola som zvedavá na koniec.

A veru, som rada, že som dočítala. Všetky emócie a najmä, zážitok z knihy, ktorý sa pri čítaní dostavil minimálne, prišli v závere. V tých pár stranách bolo všetko - prekvapenie, úžas, smútok, ľútosť...
Absolútne som takýto koniec nečakala, bola som šokovaná.
V konečnom dôsledku teda hodnotím knihu veľmi pozitívne, určite si ju prečítam aj v slovenskom jazyku a verím, že potom bude 5.

Vlasta71
01.12.2024 5 z 5

Rodina Adama, Veroniky a jejich dvě děti jedou ze Slovenska na výlet do Zoo Brno. V autě je hustá atmosféra a tak se Adam rozhodne vyprávět příběh z minulosti. Proč stojí u dálnice devět křížů? A je to vůbec pravda?
V knize se střídá přítomnost v autě a minulost na statku.
Ovšem konec ten jsem nečekala. Úplně jsem zůstala v tranzu.

recenzienika657
16.10.2024 3 z 5

#devatkrizov @roman.kulich @marencinpt

Zaujimavý príbeh, ktorý vás prekvapí až svojím koncom. Viete, ak čítate čo sa mi páči a čo nie, že u mňa je dôležité, aby celý príbeh bol zaujimavý a ak sa podarí len koniec... Áno fajn, wau efekt nastal, ale na lepšie hodnotenie to nestačí.

Avšak... Príbeh, o 9 krížoch bol presný, vidieť, že vety už neboli také kostrbaté ako naposledy a celý príbeh mal hlavu a pätu. O Petrovi a Milade bol príbeh ako zo Shakespeara. Veľmi mi to prípomínalo jeho hry a príbehy, jeho drámy.

Ja by som zaradila knihu do romantickej drámy, melodrámy. Ten záver bol pecka a ja by som sa držala tohto a od toho sa odvíjala a vynechala by som Petra a masaker, keď tak spomenula okrajovo. Na mňa to bolo zdĺhave. Príbeh by som prekopala a držala čitateľa v napätí. Takto to bol len jeden prerozprávaný príbeh z minulosti, ktorý sa môjho srdca nedotkol.

Za ten koniec, za to, že mi ho bolo ľúto dávam 3,5

Ďakujem @citam_teda_som za štafetu.

#stafetovyzavislak #stafeta #bookstagram

Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)

26.11.2023

Letní příběh, Zásnubní prsten a další knižní novinky (12. týden)

19.03.2023

Kniha Deväť krížov v seznamech