Dievča, ktoré malo rado Toma Gordona přehled
Stephen King
Malá Trisha sa stratí na výlete v horách matke a bratovi. Niekoľko dní sa túla po divočine plnej nástrah a skutočnej i predpokladanej hrôzy. Jedinou oporou sa jej stáva walkman, kde práve vysielajú bejzbalový zápas s Trishiným obľúbeným hráčom Tomom Gordonom, ktorý pomáha dievčatku obstáť aj v ohrození života.
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 1999 , Ikar (SK)Originální název:
The girl who loved Tom Gordon, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dievča, ktoré malo rado Toma Gordona. Přihlašte se a napište ho.
Prostě King. Nezklamal. Tohle byl pro mě opravdu horor, díky svému orientačnímu ne-smyslu jsem schopná se ztratit i v Beskydech. Apalačská stezka bez Mapy.cz by byla moje smrt Čte se jedním dechem, závěr skvělý.
Perfektně napsaná knížka, mnohem děsivější příběh než jiné Kingovy horory, protože tam nejde o příšery, ale o realitu. Jak napsal Terva přede mnou, srovnávala jsem celou knížku naši a americkou přírodu, a byla hodně ráda, že když bych zabloudila v našem lese, určitě nejdéle po pár hodinách najdu vesnici, silnici nebo turistickou značku. Prostě sláva naší malé zemičce uprostřed Evropy a Klubu českých turistů.
Knižní novinky (12. týden)
21.03.2021
Knižní novinky (14. - 21. 3.)
13.03.2013
Kniha Dievča, ktoré malo rado Toma Gordona v seznamech
v Přečtených | 3 562x |
děti boj o přežití thrillery lesy strach bažiny, mokřady, močály baseball dramata romány světová literatura
1994 | Řbitov zviřátek |
1993 | Osvícení |
2010 | Pod kupolí |
2001 | Zelená míle |
2008 | Svědectví |
Tohle je neskutečné. Jak tomu někdo může dát byť jen jednu hvězdu? V té knize se NIC neděje. Autor je perverzně posedlý (zcela evidentně psal tu knihu zkoksovaný) pedofilním líčením defekace a močení malé holky! Tahle kniha by měla být zakázaná. Věkové ta holka určitě nemá 9 (nebo 10?) let. Kniha o holce, která se ztratila v lese (nic víc v té knize není!) ... to jako vážně? Kdybych studoval na spisovatele a řekl učiteli, že napíšu knihu o holce která se ztratila v lese, tak mi učitel řekne sť si přestanu z něj dělat blázny. Tady to samé udělá King a lidí tvrdí, že je to úžasné. Není. Jste nemocní, pokud vidíte zlato v kupê lejna.