Dievča z Neapola přehled
Lucinda Riley
Nič nespieva sladšie ako láska a nič tak nepáli ako zrada. Rosanna Meniciová je ešte len malé dievčatko, keď sa zoznámi s Robertom Rossinim, mužom, ktorý jej obráti život naruby. Roberto, operný spevák, v nej hneď rozpozná výnimočný spevácky talent a Rosanna sa podujme na náročnú cestu štúdia opery v Miláne, ktorá ju dovedie až na svetové operné pódiá. Záletníckeho Roberta a skromnú Rosannu spája nielen vášeň pre spev, ale aj vzájomná príťažlivosť, ktorá prerastie v osudovú lásku. Netrvá však dlho a čoskoro zistia, že veľká láska neprináša vždy šťastie… Dievča z Neapola je dynamický, svieži román skúsenej Lucindy Rileyovej z prostredia veľkých operných domov, ku ktorým mala blízko aj autorka – jej starý otec pracoval ako hlavný osvetľovač v Kráľovskej opere v Londýne. Ľudsky vykreslené postavy, prostredie zapadnutých neapolských uličiek a lesk a sláva prestížnych opier na celom svete robia z tejto knihy čitateľskú lahôdku s neuveriteľne silnou atmosférou.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Tatran (Bratislava)Originální název:
The Italian Girl, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dievča z Neapola. Přihlašte se a napište ho.
Dlouho jsem nečetla mezi milostnými romány takový příběh, který mě tak zaujal. Nejen samotným dějem, ale zavedl nás do světa opery, kterou mám moc ráda a v duchu jsem si přehrávala známé melodie, které Rosana studovala i poté s Robertem zpívala. I když celkově to byl příběh pro hrdinku smutný, hluboce na mně zapůsobil.
Čtivý a dojemný příběh. Hlavní hrdinka Rosanna mi chvílemi dost štvala svým chováním, ale jinak celkově pěkný příběh o lásce, opeře, rodině a překážkách v životě, s kterými je třeba se poprat.
Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)
08.09.2024
Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)
02.10.2022
Kniha Dievča z Neapola v seznamech
2016 | Sedm sester |
2015 | Levandulová zahrada |
2017 | Sestra bouře |
2014 | Půlnoční růže |
2012 | Tajemství černé orchideje |
Velmi krásný a hluboký příběh. Rozhodně se nejedná o nějakou červenou knihovnu. Je to hlavně o Rosaně a hledání její cesty životem. Z malé holčičky se stává velkou operní pěvkyní. A cestou potká svou velkou lásku. A velká láska vás povznáší, ale i ničí. A krom lásky nachází i přátele a lidi, kterým na ní záleží. Doporučuji. Lucinda psala krásně. Tohle je poslední příběh, který jsem od ní ještě nečetla.