Dlhovekosť: Veda o umení dlhého života přehled

Dlhovekosť: Veda o umení dlhého života
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546221/bmid_dlhovekost-veda-o-umeni-dlheho-zivota.jpg 4 32 32

Zmena uvažovania o medicíne pre lepší a dlhší život. Dr. Peter Attia, prominentný odborník na dlhovekosť, bol vo svojich tridsiatich piatich rokoch maratónskym plavcom. Preto ho prekvapilo, keď zistil, že na tom nie je zdravotne dobre a pre srdcové ochorenie mu dokonca hrozí smrť v mladom veku. Tým sa začala jeho cesta k pochopeniu dlhovekosti. Dr. Attia v tomto prevratnom manifeste za lepší a dlhší život vysvetľuje, čo ho viedlo k prehodnoteniu prístupu k medicíne. Prekážalo mu, že ľudia sa často začínajú liečiť príliš neskoro. Je presvedčený, že ak chceme dlho žiť, musíme nahradiť zastarané postupy a zvoliť personalizovanú a proaktívnu stratégiu – treba konať, a to ihneď. Hovorí o strategickom prístupe založenom na vedeckých faktoch s cieľom dožiť sa dlhšieho veku podporovaním telesného, kognitívneho a emocionálneho zdravia. V knihe Dlhovekosť sa dozviete: prečo sú výsledky testov krvi a cholesterolu zdanlivo „v norme“, ale napriek tomu nemusíte byť zdraví – priemerné hodnoty totiž neznamenajú optimálny stav; prečo je pohyb najúčinnejším liekom na dosiahnutie dlhovekosti; prečo by sme mali zabudnúť na „diéty“ a zamerať sa na výživovú biochémiu, a to pomocou technológií a údajov na prispôsobenie individuálneho stravovacieho režimu; prečo sa snahy o dosiahnutie telesného zdravia a dlhovekosti, ktoré ignorujú emocionálne zdravie, môžu skončiť katastrofou. Svoj život si skutočne dokážete zariadiť tak, aby ste sa dožili viac rokov, než by ste čakali, a aby bolo každé ďalšie desaťročie lepšie ako predchádzajúce.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlhovekosť: Veda o umení dlhého života. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

Chmur
včera 4 z 5

Jako u mnoha jiných amerických autorů pojal i Attia knihu tak trochu jako svoji autobiografii. Dozvíme se tak hodně o jeho mládí, studiu, práci, manželství atd. Je to pro takový typ knihy potřeba? Nemyslím si. Na druhou stranu uznávám, že na rozdíl od jiných autorů píše Peter Attia nejen o svých úspěších, ale i pádech a problémech ve vztahu ke zdraví. To je mi docela sympatické. Přežít patří v rámci podobných knih k tomu lepšímu, i když se mi zdá, že kdybych chtěl cvičit jak autor navrhuje a k tomu měl zájem stíhat ostatní věci patřící k životu, tak by musel mít můj den nejméně 30 hodin. Tak či onak, pozorný čtenář si může odnést z knihy zajímavé postřehy, které povedou k zlepšení jeho zdraví. Dal bych však všem potencionálním čtenářům jednu radu. Začněte knihu číst poslední kapitolou. Pokud nedokážete naplnit to, co se zde píše, všechny ostatní kapitoly budou k ničemu.

SySlovo
28.08.2024 5 z 5

Skvěle napsáno. Velmi komplexní problém je podán formou, která je srozumitelná. Autor se nesnaží dát návod na každodenní rutinu či zázračné řešení, ale vědecky předkládá rámec, který dává možnost, jak přemýšlet o sobě a svém zdraví. Řekl bych, že je to jedna z mála knih, kterou by si měl přečíst skoro každý.


Relaxo
13.08.2024 4 z 5

Nebylo pro mě jednoduché knihu číst. Především na začátku obsahovala spoustu odborných výrazů a témata, která mě příliš nebavila. To se však velmi rychle změnilo. Konec knihy se už čte jedním dechem.
Nepochybuji o tom, že pokud knihu dočtete, dříve nebo později se pokusíte ve svém životě něco z této knihy změnit.

A ještě jedna věc. Než si koupíte jakoukoli knihu, která se věnuje jídlu, sportu, zdraví atd., přečtěte si nejdřív Přežít (Outliv). Zjistíte, že zde máte vše v daleko pochopitelnější a jednodušší verzi.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dlhovekosť: Veda o umení dlhého života v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených2x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst84x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech1x