Do raja přehled

Do raja
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544597/bmid_do-raja.jpg 4 73 73

Píše sa rok 1893, New York patrí do únie slobodných amerických štátov. David Bingham, najstarší syn tamojšej významnej rodiny, sa vzoprie svojmu osudu a pred životom v zabehnutých koľajach uprednostní vzťah s neistou budúcnosťou. O sto rokov neskôr, počas epidémie AIDS, mladý Havajčan David nečakane dostane list od svojho otca, s ktorým dávno prerušil styky. Správa od otca Davidovi pripomenie to, čo sa mu darilo dlho tajiť, a to odkiaľ pochádza a kto v skutočnosti je. V roku 2093 stojí ľudstvo na prahu ďalšej svetovej pandémie a v Spojených štátoch vládne militantný diktátorský režim. Vnučka bývalého politického pohlavára sa po smrti starého otca pokúša postaviť na vlastné nohy. Najprv však musí zistiť, kam každý štvrtok večer chodí jej manžel. Tri storočia. Tri životy. Tri podoby veľkého amerického sna. Tri majstrovské rozprávania o rodinných vzťahoch, životných stratách a falošných sľuboch sociálnej utópie. Román Do raja je strhujúcim príbehom o našej minulosti, prítomnosti, budúcnosti, o láske, strachu, pocite hanby a túžbe po šťastí - teda o podstate toho, akí sme.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Slovart (SK)

To Paradise, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Do raja. Přihlašte se a napište ho.

hermína14
20.10.2024 5 z 5

Od chvíle, kdy jsem přistoupila k příběhům jako k Atlasu mraků, mě přestalo rozčilovat hledání souvislostí. Náhle byly jasné. Masa a trčící elementy. Trčící okázale a velkohubě nebo pokorně a velkoryse. Na každé ploše, sebemenší, sebešikmější a sebemlhavější lze hledat rajský únik. Na ní nebo z ní.
A též doufám, že na každém z nás někomu záleží.
"A jestli se někdy ocitneš v situaci, kdy budeš pochybovat o svém místě či postavení, pak stačí, když se toho druhého zeptáš na něco, co se ho přímo týká, a dotyčný bude už navždycky přesvědčený, že jsi ten nejzajímavější člověk, s jakým se kdy setkal."
"Možná je její citová oploštělost jakýmsi druhem vyrovnanosti, který jí pomůže projít vším, čím se tenhle svět stane."

micha-ella
24.09.2024 5 z 5

Vybrala jsem si, přečetla jsem a hodnotím třetí část: Famózní!

vendulav
27.07.2024 4 z 5

"Roky budou dál končit a začínat a končit a začínat, bez ohledu na to, jak se rozhodneš."

Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)

17.11.2024

Zahrada slibů a lží, Do ráje a další knižní novinky (38. týden)

17.09.2023

Novinka od autorky románu Malý život

02.09.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Do raja v seznamech