Třetí triarcha přehled
Leonard Medek
Léto 1915: druhé léto války, zvané Velká. Dobrodruha Frantu Frantu však bojování neláká - po odchodu z Libye mu zůstalo dost zlata, aby si dopřál dovolenou, a víc nechce... Jenže nevinná návštěva Paříže málem skončí pod gilotinou a po vyváznutí o pár fousů začíná honba přes oceán i oběma Amerikami. Protože podobný podraz si nelze nechat líbit! Francouzská Sureté, ruský nekromant, soukromí detektivové a indiánská božstva - to vše a ještě víc v novém akčním kaleidoskopu Frantových dobrodružství. -- zdroj: legie.info --... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí triarcha. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Ocenění knihy (1)
2012 -
Aeronautilus
(Obálka roku – výtvarnice Jana Šouflová)
Kniha Třetí triarcha v seznamech
Část díla
2001 | Stín modrého býka |
2004 | Dobrodruh |
2020 | Taranitový triptych |
1996 | Půlnoční jezdec |
2008 | Libyjská suita |
Pokračování dobrodruha Franty Franty se nese v klasickém duchu, typickém pro Leonarda Medka. Tedy v duchu ryze dobrodružném, kterému by mnohdy i Indiana Jones mohl záviděl.
Autor se třetí knihou ze světa Monsier Franty vrátil k vyprávění dílčích příběhů, kde každý má svojí uzavřenou příběhovou linku, ale ve všech se prolíná hlavní příběh úhlavního nepřítele z carského Ruska, který po našem hrdinovi již nějaký ten čas pase.
Líbilo se mi, že autor tu opět směřuje kroky hlavního hrdiny jiným směrem, než v předchozích příbězích. Franta se dostane za velkou louži do Ameriky a postupně svojí epopej završí v Jižní Americe. Ve všech ohledech je to ale skvostné čtení. Autor si jistě pracně hledal detaily doby. Občas bych řekl, že až moc zabředává do atmosféry doby, což děj občas notně zpomaluje, ale v komplexitě celého děje je to úctyhodná práce a krásná série, kde už teď se těším na další díl.