Dokud nás krev nerozdělí přehled

Dokud nás krev nerozdělí
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518051/bmid_dokud-nas-krev-nerozdeli-lCM-518051.jpg 4 37 37

Místo aby si užíval zaslouženou penzi, pustí se záhřebský advokát Željko na stará kolena do vyšetřování vraždy, k níž došlo v 90. letech při masakru spáchaném srbskými povstalci v Chorvatsku. Željko s překvapením zjišťuje, že jej čeká asi nejtěžší případ jeho kariéry. Za pomoci své činorodé dcery Nely postupně odkrývá děsivé okolnosti zločinu a rozplétá propletenec tragických osudů a traumatických událostí sahajících až do dob druhé světové války. Hlavní hrdina tak musí nastartovat svého passata, v němž vozí pro každý případ pistoli Glock a kýtu pršutu, a vyráží otevírat staré hroby, v nichž může sám snadno skončit...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokud nás krev nerozdělí. Přihlašte se a napište ho.

SimulinaT
20.01.2025 5 z 5

Splněno zdárně jsem dočetla knihu Dokud nás krev nerozdělí. Je super. Az na ten začátek když jsem po přečtení prvních stran popisu vraždy myslela že knihu odložím. Byla tam ještě jedna pasáž kterou jsem přeskočila ale jinak kniha je čtivá od začátku do konce do posledních stran jsme napjati kdo je vrah. Střidá se zde více částí deník, minulost, přítomnost vše do sebe zapadá a vše se vysvětlí. Konec je uzavřen.Líbily se mě zde chorvatské slovíčka.knihu moc doporučuji. A třeba se splní sen Neli, že s tátou vyřeší další případy a my se dočkáme pokračování.

katallinka
30.10.2024 5 z 5

To byla teda síla. Mám ráda příběhy u kterých se dozvím něco zajímavého z historie, která není úplně známa. Tady jsem byla ,,nadšená,, z popisu Chorvatska za 2. světové války a v 90. letech. Kniha byla dost drsná a místy se mi z některých popisů dělalo špatně. Celkově se mi, ale moc líbila. Vyhovovalo mi rychle střídání dějových linek, neměla jsem šanci se u čtení ani chvíli nudit. Jedinou výhradu mám ke spoustě jmen, půlku knihy jsem se v nich naprosto ztrácela a hodil by se slovníček s chorvatštinou .

Jíťa307
14.09.2024

Audiokniha popisuje válku na Balkáně, což je velmi vážné téma. Místy mě až mrazilo. Jasna chce zjistit pravdu o smrti svého dědečka Gorana, který zemřel při masakru v Ogorliči v roce 1991. Doporučuji tomu, kdo rád přemýšlí.

Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)

18.06.2023

Kniha Dokud nás krev nerozdělí v seznamech

v Mé knihovně59x

Petr Opršal