Pozdvižení v klášteře přehled

Pozdvižení v klášteře https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287963/bmid_pozdvizeni-v-klastere-Lz4-287963.jpg 4 47 47

Dortmunder série

< 6. díl

Dortmunder utíká z místa činu, když se pod ním propadne střecha kláštera. Jeptišky to považuji za znamení nebes a přesvědčí Dortmundera, že ho nevydají, pokud pomůže sestře Marii vrátit se do kláštera.

Literatura světová Detektivky, krimi Humor
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Good behaviour , 1985


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pozdvižení v klášteře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

pepa4081
24.03.2024 5 z 5

Kam na ty nápady autor chodí? Skvěle jsem se bavil, co víc bych chtěl.
Nanejvýš uspokojivé.

trudoš
19.10.2022 5 z 5

„Dortmunder měl mnoho důvodů propadnout depresi a každý z nich byl dobrý.“
Tohle je zkrátka dokonalost. Tentokrát sice Donald E. Westlake vystavěl zápletku jinak, nic však nezmizelo z jeho příznačného smyslu pro humor. Za vším opět stojí Dortmunder, který se ve slabé chvilce upíše jeptiškám, že pomůže jedné z jejích sester utéci z domova, což v tomto případě znamená zbohatlickou pevnost v útrobách mrakodrapu. Aby toho nebylo málo, ve stejný čas na stejném místě operuje polovojenská skupina, najatá pro vyvolání převratu v jakési nepříliš důležité zemi. Karty jsou rozdány, zábava může začít…
A taky že začala, především úvod, ve kterém se hrdina seznamuje s nemluvnými jeptiškami, je naprosto dokonalý. Ačkoliv jsem měl v určitý moment pocit, že příběh stagnuje, autor mě velice rychle vyvedl z omylu, přičemž Dortmunder v myčce na nádobí, to je něco, na co se nezapomíná. Ostatně, složení jeho zločineckého týmu z Drobka, Howeyho a slečny Taylorové dalo mojí bránici zabrat víc, než je zdrávo.


Bubo19
10.01.2022 4 z 5

Potřebovala jsem nějakou pohodovou knihu, tak jsem sáhla po této a nelituji. Sérii s Johnem Dortmunderem beru jako parodii na detektivky, takže neočekávám nějaké velké napětí, ani hluboké myšlenky. Nemůžu říct, že bych se u knihy nasmála, spíš mě baví, jak má autor promyšlené charaktery hlavních postav a zapeklité situace, do kterých se partička z knihy vlastní vinou dostává. Příjemná oddechovka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pozdvižení v klášteře v seznamech

v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x