Dračí město přehled
Petra Machová
Dračí město série
1. díl >
Žijí skryti mezi námi. Zbídačeni nepřáteli i vlastním dědictvím. Co když se staneš jedním z nich? Lidé zkoumají hluboký vesmír, a přitom netuší, kdo s nimi sdílí planetu Zemi. Ještěři, potomci Věčného ohně, vědí, jak splynout s davem. Jejich společnost však na prahu nového tisíci letí skomírá. Mezi jednotlivými rasami doutnají staré sváry — jedni se přizpůsobili lidem za cenu ztráty vlastní identity, jiní se skryli hluboko pod zemí, neteční k problémům na povrchu. Z jedné strany sevření lidmi a z druhé agresivními bestiemi mají opravdu namále. Stačí jediná jiskra a celý jejich svět se zhroutí… Pak se ovšem nelze divit, že někteří vezmou věci do vlastních rukou. Lidská dívka Jana, která byla proti vlastní vůli proměněna v ještěra, netuší, jak velké nebezpečí jí hrozí. Nabyté schopnosti ji vyděsí natolik, že uteče do lesa, kde narazí na tajemný chrám. To, jakým způsobem bude Jana událostem čelit, může ovlivnit celou ještěří civilizaci.... celý text
Literatura česká Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno:Originální název:
Dračí město, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dračí město. Přihlašte se a napište ho.
![Kenihja Kenihja](https://www.databazeknih.cz/img/users/49_/490623/m_kenihja.jpg?v=1734887929)
Nato že český fantasy tak mega povedený.. Teda někdy je to předvídatelné a uhm ty spicy nedokončené scénky si mohla autorka odpustit ale skvělý! Dočítám 3 díl tak se těším jak to skončí
![wendys93 wendys93](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/421684/m_wendy4812-P45.jpg?v=1686227417)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Být tak pták anebo drak a vychutnávat si svěží vzduch, hkoubku a celou tu krásu, která na obloze je, se v tuhle chvíli nezdá jako úplně špatný přání. No...do doby, než vám dojde, že dohromady není moc o co stát.
Jana je drak/ještěr. Je proměněná po útoku jiného svého druhu. Tady s totiž můžete drakem stát. Pokud vás dřív váš proměnitel nevysaje. Jana o nic takového nestála. Leč stalo se a tak utíká, schovává se, učí se lovit i létat. A poznává vlastní druh. I ty, co jí proměnili a teď jí usilují o život.
Je fakt, že knih o dracích sem četla dost. A ne taky fakt, že přijít s něčím novým, není úplně prdel. Autorka to ale dokázala a byť je tahle série primárně asi pro mladší čtenáře, čemuž odpovídá jazyk a zvolení hlavní hrdinové, tak i já sem si čtení moc užila a sem moc zvědavá na pokračování.
Knižní novinky (13. - 26. srpna)
13.08.2018
Kniha Dračí město v seznamech
v Mé knihovně | 101x |
Takže, na recenzi téhle knihy jsem se těšila a vezmu to asi rychle
Děj - za mě začátek a prostředek dobrý, konec byl ale asi tak nazajímavý, že jsem ho už zapomněla :)
Postavy - Eldar byl geniální, zbytek asi souhlasím s většinou ostatních lidí, ale Jana s Ondřejem mi nevadili
Mytologie draků - za mě bylo vidět, že to autorku bavilo vymýšlet a i ještěři mi přišli fajn. A přidaný slovníček na konci supr.
Romantika+další pochybný věci - pomoc?!
Závěrem bych řekla, že nelituji, že jsem knihu přečetla ale rozhodně to mělo své rezervy, přesto ale myslím, že autorka je na dobré cestě ;)