Drak spí přehled
Michaela Klevisová
Josef Bergman série
V zapadlé jihočeské vesničce se před čtrnácti lety odehrálo něco, o čem Eliščina matka už nikdy nechtěla mluvit. Dospělá Eliška se teď vrací, aby dávné události pochopila. Po jejím příjezdu však zmizí mladá žena a další je zavražděna. Spojitost zločinu se starým nevyřešeným případem nakonec přivede na scénu Josefa Bergmana. A kriminalista během pátrání po vrahovi zjišťuje, že místní před ním tají temnou minulost i vlastní skříně plné kostlivců.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drak spí. Přihlašte se a napište ho.
Mé první setkání s autorkou - díky ČRo - a příjemné překvapení. Nejsem totiž čtenářem detektivek, jen pokud se k nim nachomýtnu. Což se stalo teď. A v případě Michaely Klevisové se ráda nachomýtnu opět, až bude příležitost
Audio ČRo: První seznámení s Klevisovou nedopadlo špatně. Určitě je důležité, že to bylo audio. Knihu bych asi jen tak do ruky nedal. Detektivky už mi přijdou všechny na jedno brdo. Za mě zde, bych i nad knihou popřemýšlel. Hyzdilo to jen zcela zbytečné diletantství zvuku, který občas lehce pískal a audio se kvůli tomu nedalo poslouchat.
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Člověk občas musí překročit hranu, nebalancovat na ní, nerozhlížet se, ale prostě rovnou jít dál.“
Kniha Drak spí v seznamech
v Přečtených | 2 918x |
vraždy detektivní a krimi romány incest blata vesnice jižní Čechy české detektivky a krimi sousedské vztahy poválečné odsuny Němců české rományAutorovy další knížky
2020 | Drak spí |
2021 | Prokletý kraj |
2017 | Zmizela v mlze |
2019 | Sněžný měsíc |
2023 | Vraní oko |
Tak na mě konečně v knihovně přišla řada a já měla po delší době možnost číst další příběh s Bergmanem. Bohužel jsem zrovna dočetla knížku M. Rejfové a byla dlouho silně ovlivněna jejím skvělým stylem psaní, takže mi zpočátku Drak připadal takový "nemastný neslaný". Díky delším přestávkám při čtení mi chvíli trvalo orientovat se v postavách, ale pak si to " sedlo" a autorka opět nezklamala.