Dráma přehled
Raina Telgemeier
Callie zbožňuje dosky, ktoré znamenajú svet. A tak keď sa na jej škole začne pripravovať divadelné predstavenie, je celá šťastná, že dostala na starosti aspoň kulisy. Horšie je, že nádejných divadelníkov brzdí v rozlete školský rozpočet a lístky na predstavenie sa nepredávajú tak, ako by si priali. Do toho sa pridajú hádky medzi hercami a dráma môže naplno prepuknúť nielen na javisku. Navyše sa na scéne objavia hneď dvaja roztomilí chalani, takže Callie bude mať čo robiť, aby jej prvá láska, divadlo a problémy s kamošmi neprerástli cez hlavu!... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Slovart (SK)Originální název:
Drama, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dráma. Přihlašte se a napište ho.
Hodí se mi do dětské výzvy, téma 7- kniha, která má více než 222 stran .
" Chtěla bych ,aby publikum věřilo, že herci opravdu žijí ve světě na jevišti."
Callie spolu s kamarády z divadelního kroužku, školy a nejen z ní ukazuje čtenářům, žezaprvé jeviště a celkově divadelní prostředí není tak nudné jak si ostatní myslí, a jak může vypadat a zadruhé, že i obycejné představení/zkoušení na školní hru může být zábavné, když na něj není člověk sám.
Graficky zpracovaný román představuje nejen klasické přátelství mezi kamarády, ale i tzv. comming - out (odhaleni , přiznání se k homosexualitě/ životě v registrovaném partnerství)
Kniha Dráma v seznamech
divadlo komiksy LGBT, queer, LGBT+
Nenápadný komiks, který vás vrátí do pubertálních let :), aspoň u mě to tak bylo.
Vše se točí okolo školní hry, není to však jediné drama, které se v příběhu odehrává!
Pokud jste stejně jako já během školních let museli být na každé akci, která se týkala divadla, recitace či podobných záležitostí, bude se vám tato knížka určitě líbit! :)