Dravé zvěři napospas přehled
Jana Jašová
Osmatřicetiletá Zuzana si po krachu dlouholetého vztahu založí profil na Tinderu, brzy ale začne litovat. Zdá se totiž, že některý z odmítnutých mužů neunesl své zklamání. Desítky vulgárních zpráv naznačují, že ji kdosi neustále sleduje. Blíží se Štědrý den, dny se krátí, tma je plná slídivých očí a kradmých kroků. A pronásledovatel má v téhle hře na kočku a myš výhodu – o své kořisti toho ví až příliš. Jeho narážky otevírají staré rány, připomínají dávná provinění… a je jasné, že se nezastaví před ničím.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dravé zvěři napospas. Přihlašte se a napište ho.
To byla jízda. Zase jednou thriller, který mě bavil od začátku do konce. Ano, vrah je vylučovací metodou odhadnutelný, ale to skoro vždycky - a popis, jak se jím člověk vstane, kde se rodí zlo a jak se skrytě rozvíjí, ovládá Jašová bravurně.
Kniha se čte skvěle. Moc mě to bavilo. Na vraha jsem si myslela (vylučovací metodou), ale konec mě dostal.
Proč tedy dávám pouze 4 *?
Vůbec jsem nepochopila, proč autorka používá vulgární slova. Ne, že bych byla puritán, neznala je nebo mě to tak pohoršovalo. Ale tam to bylo tak zbytečný. Nepatřičný. Prostě vulgární. Aby se přiblížila komu?
A tím se dostávám k ještě většímu (za mě) mínusu. Používání nový zkratek slov. A tím chtěla potěšit koho? Nás "boomery" , kteří jsme největší čtenáři (protože máme nejvíc času, od mládí si čteme a jsme k tomu vedeni).
Ještě když tak psala 17letá holka, ty tak mluví, ale lidi na prahu čtyřicítky už ne.
Takže štěstí, že jinak krásně napsané, čtivé a napínavé
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
Kniha Dravé zvěři napospas v seznamech
v Mé knihovně | 93x |
detektivní a krimi romány posedlost české detektivky a krimi stalking seznamky prolínání minulosti a současnostiAutorovy další knížky
2022 | Znič to jméno |
2023 | Krutý měsíc |
2024 | Srdcová desítka |
2024 | Dravé zvěři napospas |
2020 | Psí dny |
Dravé zvěři napospas je psychologický thriller, který se točí kolem nebezpečí online seznamování, stalkingu a temných tajemství z minulosti. Hlavní hrdinka Zuzana si po rozchodu založí profil na Tinderu, ale brzy zjistí, že někdo sleduje každý její krok. Dostává anonymní zprávy, které sahají hlouběji, než by si kdy dokázala představit.
Autorka Jana Jašová mistrně buduje napětí, propojuje přítomnost s bolestivou minulostí a drží čtenáře v neustálém napětí až do poslední stránky. Atmosféra strachu a nejistoty se postupně stupňuje, stejně jako otázka: Kdo tahá za nitky a proč?
Pokud máš ráda thrillery s hutnou atmosférou, psychologickými hrami a zvraty, které tě překvapí, tahle kniha tě rozhodně vtáhne. A možná po jejím dočtení začneš přemýšlet, co o sobě vlastně sdílíš s cizími lidmi na internetu…