Kroniky o Drussovi přehled
David Gemmell
Drenajská sága série
Druss Veliký. Legenda. Zachránce Skelnského průsmyku. Ochránce Dros Delnochu. Nejslavnější - a nejobávanější - z drenajských hrdinů. Ale dřív než Drussa znali všichni, býval mladým manželem, podtínal stromy místo lidí - většinou - a na uzdě ho držela jeho milovaná žena Rowena. Když ji unesou otrokáři, stává se z Drussa vraždící stroj mající jediný cíl - získat Rowenu zpět. David Gemmell, přední britský autor hrdinské fantasy, se vítězně vrátil ke své nejznámější postavě a upředl nové příběhy plné kouzel a čar - a cti, odehrávající se v časech, kdy jen jediný muž nosil titul Veliký! -- zdroj: legie.info --... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 1999 , NávratOriginální název:
The First Chronicles of Druss the Legend, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kroniky o Drussovi. Přihlašte se a napište ho.
Přiznám se, že jsem váhala, zda se do knihy po skvělé sérii o tulákovi vůbec pouštět.. A nelituji! Příběh Drusse mě bavil snad ještě víc, ačkoliv je to velmi podobné..
Pro mě je to takové seznámení s fantasy Davida Gemella.
Druss tady není zrovna typický hrdina - na začátku příběhu je to ještě ucho, k tomu poměrně přihlouplé, jednoduché. Prostě kolem sebe mlátí sekerou a jde mu to. Ale chápu autorův záměr, chce ukázat vývoj postavy.
Jednotlivé příběhy rychle plynou, vedlejší postavy dokážou zaujmout (Sieben mi z nich přijde nejopravdovější) a čtivost knize rozhodně nelze upřít.
Kniha Kroniky o Drussovi v seznamech
1997 | Cestou vlka – Tulák 1 |
1997 | Legenda |
2004 | Bílý vlk |
2006 | Meče noci a dne |
2009 | Pán se stříbrným lukem |
Takhle dobré čtení mě jednou zabije.Druss a všichni co byly okolo něj mě úplně vtáhly do děje a drnkaly mi na nervy,ale v dobrém..Bylo to perfektní a já si to moc užila a další díl už čeká na přečtení..