Drobničky: Malé povídky pro velké holky přehled

Drobničky: Malé povídky pro velké holky
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546655/bmid_drobnicky.jpg 4 6 6

Život se skládá z malých drobností, které den co den prožíváme a které tvoří neopakovatelnou mozaiku. U každého z nás jinou a často i pestřejší, než bychom sami dokázali vymyslet. V knížce, kterou právě držíte v ruce, najdete dvanáct povídek, dvanáct drobniček, které vám možná budou něčím blízké nebo povědomé. To proto, že vyprávějí o každodenních okamžicích, pocitech i věcech, které jsou nám všem tak dobře známé, a přesto nám někdy přinesou velká překvapení. Ať už je to přeplněná šatní skříň, vůně čerstvé kávy, nevěra, láska na první pohled nebo docela obyčejný toaletní papír. Knížka s dvanácti drobničkami je záměrně navržena tak, aby se všem velkým holkám vešla i do malé kabelky. Kdykoliv si s ní tak můžete zpříjemnit čekání u lékaře, v metru nebo u kadeřníka.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drobničky: Malé povídky pro velké holky. Přihlašte se a napište ho.

klara.franta
18.11.2024 5 z 5

Čtení na jedno odpoledne nebo pak do té kabelky a číst ve volných chvílích, jak je to zamýšleno. Povídky na sebe nenavazují a jsou krátké. Některé jsou nudné, některé jsou úsměvné, některé vtipné a jedna mě dojala až mi slza ukápla (konkrétně Kremrole). Knížku si nenechám, ale daruji mamce, která má knížky od Blanky velmi v oblibě stejně jako já.

eva3992
10.11.2024 3 z 5

Dvanáct povídek, dvanáct příběhů. Den co den se skládá z drobností, ať už je to dobrá káva, první láska, pusa, nevěra, či plná šatní skříň. Povídky vyprávějí o každodenních věcech, pocitech, radostech i strastech. Zahoďte za hlavu své starosti a nahlédněte do dvanácti drobniček, které vám možná budou blízké.

Jak je psáno hned v úvodu, formát perfektně pasuje do kabelky, ať máte vždy po ruce něco ke čtení – u doktora, v autobuse, u kadeřnice – prostě kdekoliv, kdy budete mít volnou chvilku. Tahle kniha také doslova svádí k tomu, aby byla darována. Bude tak ideálním dárkem třeba pro vaši kamarádku nebo sestru.

Po předchozích knihách autorky jsem se na Drobničky moc těšila, zhruba jsem věděla, co mohu očekávat, ale bohužel se musím přiznat, že humor v knize mi moc nesedl. Při čtení jsem jasně věděla, kterým kamarádkám bych knihu mohla doporučila a je mi jasné, že by byly nadšené, ale pro mě to bohužel nebylo. Ač to jsou příběhy ze života a mnohým tak mohou být blízké, k mému životu mají nějak daleko a prostě jsem se tam nenašla…

Abych však neházela všechny do jednoho pytle, z jedné povídky jsem byla naprosto nadšená

Věřím, že si tyto milé a úsměvné povídky najdou své čtenářky, které se u nich zasmějí i pobrečí dojetím.

Anežka010101
10.11.2024

Velmi čtivé, veselé povídky pro chvíle odpočinku. Kdo má rád předchozí dva romány autorky, určitě ať neváhá a přečte si. Její životní nadhled, živelnost, humor nás provází i Drobničkami. Nejvíc mne pobavila povídka Kremrole. O čem pojednává psát nebudu, lepší je si ji přečíst. Kniha byla koncipována tak, aby vyplnila jízdu ve vlaku, čekání u lékaře Myslím, že se autorce podařilo tento skromný záměr mnohonásobně překonat: povídky jsou podařené a rozhodně neslouží jen k přečkání nějakého časového úseku na dlouhé cestě ;-).Naopak,
jsou často velmi inspirující, některé z nich mají i přirozené nadčasové poselství. Tedy i když s ironií nebo lehkým humorem, naoko jen pro zábavu, stvořila autorka opět svěží dílko, které v nás jistě zanechá i pár otázek k sobě samým.

Kniha Drobničky: Malé povídky pro velké holky v seznamech

česká literatura české povídky