Láska ve špičce italské boty přehled

Láska ve špičce italské boty
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516232/bmid_laska-ve-spicce-italske-boty-3fQ-516232.jpg 4 184 184

Když je vám třiapadesát, jste sice úspěšná rozhlasová moderátorka, ale v osobním životě za sebou máte dva rozvody a ani ve třetím manželství se necítíte šťastná, k dalším životním změnám už příliš odvahy nemáte. I přesto se Blanka jednoho rána probudí, najde v sobě sílu vzdát se pohodlného postu manželky, požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie. Netuší, že jedno přání, které zcela nevinně napsala na lístek v kostelíku v Tropee, se začne den po dni pomalu plnit. Nechte se vtáhnout do příběhu, který píše sám život a který se odehrává na mysu Capo Vaticano ve slunné Kalábrii, v pověstné špičce italské boty, která tolik okouzlila autorku.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska ve špičce italské boty. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (55)

mcabr
11.09.2024 5 z 5

Pěkný čtení, hned bych jela objevovat kouzlo Kalábrie, jídla. Uvidíme jak bude pokračovat.

Besa
02.09.2024 5 z 5

To bola taká krásna knižka, dávam plný počet hviezdičiek a zároveň zaraďujem do "Doporučuji". Zo začiatku som váhala, či vôbec chcem túto knihu čítať, pretože ma trochu desia knihy, ktoré píšu ľudia o sebe, o svojom živote. Je to príliš osobné, už som niekoľko takých kníh prečítala a vždy som sa čudovala, ako môžu odhaliť svoj život, svoje spomienky a najvnútornejšie myšlienky úplne cudzím ľuďom. Je to ešte viac ako striptíz, radšej by som sa skôr vyzliekla na verejnosti do naha, než by som odhalila svoje vnútro, pocity a prežitky. Blanka Malá je ale tak milá, úprimná a sympatická ženská, navyše veľmi vtipná a šarmantná, že som sa do nej vcítila hneď od začiatku a prežívala som jej životný príbeh s ňou.
Tiež mám rada Taliansko, ak by som mala žiť v inej krajine podľa svojho výberu, bojovalo by Taliansko s Francúzskom a Taliansko by nakoniec o pol boda vyhralo.
Mám veľmi rada knihy od autorov žijúcich v zahraničí, píšucich o svojom novom (prípadne dočasnom) domove. Je to oveľa lepšie ako cestopisy, lebo cestovatelia píšu o krajinách, ktoré navštívili a dojmoch ale ľudia, ktorí tam žijú, poznajú tú krajinu oveľa lepšie, majú k nej silnejší vzťah, prípadne zažívajú nejakú formu kultúrneho šoku. Čítala som knihu od študentky v Číne a Taiwane, od autobusárovi v Nórsku, od maminy vo Francúzsku, od publicistky v Dánsku a všetko to boli skvelé veci. Čítať od Blanky o Taliansku bolo ešte lepšie, písala o Taliansku tak nadšene, vášnivo a pútavo, až to človeka ťahá rozbehnúť sa osobne a zakúsiť Taliansko na vlastnej koži.
Kniha je navyše popretkávaná talianskymi domácimi receptami, to ma veľmi potešilo, niektoré určite vyskúšam. To mám v knihách tiež rada, mám jednu o Francúzsku, kde sú recepty na francúzske koláče/cukrovinky. Veľmi sa teším na ďalší diel. Autorke prajem šťastný život v jej vysnívanom Taliansku a veľa slnečných dní.


p.stranska
01.09.2024 3 z 5

Průměrná knížka průměrně načtená samotnou autorkou. Už jen proto, že mi kniha připomíná články v novinách typu Blesk, si docela ráda přečtu další díl, protože jsem zvědavá, jak to s těmi dvěma vypadá dál.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších knih (26. týden)

07.07.2023


Dvůr zázraků, Pohádka a další knižní novinky (21. týden)

21.05.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Láska ve špičce italské boty v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených261x
ve Čtenářské výzvě49x
v Doporučených7x
v Knihotéce112x
v Chystám se číst126x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

pro ženy rozvod Itálie rozhlas nový začátek Kalábrie české romány

Autorovy další knížky

Blanka Malá
česká, 1965
2023  74%Láska ve špičce italské boty
2024  84%Srdce nemá vrásky
Skrýt reklamy