Dům v olivovém háji přehled

Dům v olivovém háji
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541981/bmid_dum-v-olivovem-haji.jpg 4 9 9

Vítejte v Mariině kuchyni! Kuchařská škola v idylické přímořské vesnici nabízí lákavé vůně neodolatelných řeckých pokrmů, které studenty učí vařit slavná šéfkuchařka Maria. Ještě před začátkem sezony k ní přijedou dvě zvláštní ženy – televizní hvězda a novinářka píšící o jídle Kayla, která nikdy nepřestává pracovat, a bohémská šperkařka a bývalá tanečnice Alessandra. Každá je úplně jiná, ale všechny tři se snaží překonat zlomené srdce a zjistit, co chtějí od života. Během společného vaření se pomalu otevírají svým skutečným citům a postupně mezi nimi začíná vznikat hluboké a trvalé přátelství.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The House in the Olive Grove, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům v olivovém háji. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

VasnivaCtenarka
včera 4 z 5

Tak tohle bylo opravdu velmi příjemné překvapení.
Velmi hezky vykreslené povahy tří rozdílných žen, které se vzájemně podporují.
Jemná romantická linka, smrt, nevěra, slunce, řecké moře a zejména řecké dobroty- dokonalá kombinace pro příběh.
Odpočinkové a laskavé čtení, které nebudete chtít odložit.
Moc příjemné to bylo.

JanaDor
16.09.2024 4 z 5

Vězte, že o překvapení není nouze. Zpříjemní to i romantická linka v podobě setkání s mužem, který byl dětská láska.
Tato odpočinková kniha obsahuje nejen romantiku, ale i sebepoznání, odpuštění a přátelství. Čte se velmi dobře a celkově je laděna do pozitivna. Místy to na mě působilo až trochu přehnaně, ale výsledný dojem z knihy je dobrý. Ráda jsem si tuto knihu přečetla. Je zde hodně témat k přemyšlení. Jak moc dokážou ublížit pomluvy ze žárlivosti a jak důležité je odpuštění. Také jaké dary dostaneme do vínku a jak nás ovlivní. Např. mluvit s duchy není nic obyčejného.


luculi
14.09.2024 3 z 5

Tento román pojednává o životě tří žen, které se sejdou v jedné kuchařské škole. Maria tuto školu založila a pomáhá tak lidem nejen se učit vařit a objevovat řeckou kuchyni, ale tak nějak jim pomáhá i v jejich životech. Kayla, která je z nich nejmladší, pracuje v oboru s jídlem, přesto tuto školu navštíví jednak kvůli článku, ale i kvůli útěku ze svého života. Alessandra se rozhodla zažít poslední velké dobrodružství mimo Řím, ve kterém žije a tak nějak se dostala do této školy. Prvotní plán strávit týden vařením se nakonec rozrostl v něco víc.

První polovina knihy byla výborná, plynula pěkně, zabývala se poznáváním Řecka, místní kuchyní a především odhalením těchto tří žen. Jak už to tak u těchto knih bývá, každá si nese ve svém životě nějaké břemeno, které postupně musí nejen poznat, ale nějak i pozměnit. Tato část byla nejlepší, nejzajímavější a docela i napínavá, protože odkrývání tajemství bývá obvykle to nejlepší.

Druhá polovina knihy už poměrně zpomalila, strašně moc se zabývala emocemi, což by tolik nevadilo, ale největším problémem bylo neustálé opakování stejných myšlenek, které autorka už zmínila. Takže se to spíše stávalo hodně otravné a knihu to zbytečně protahovalo. Bohužel mi tato polovina začala dost kazit celkový dojem, který jsem si do té doby utvořila.

Ke konci se konečně dostane většina těch tajemných poznámek ven a odhalí se tak všechny postavy v celé své kráse, nicméně to pocitově nebylo to pravé. Nějak se to autorce vymklo z rukou a místo hezkého, dojemného, příjemného nebo jakkoli emotivního konce, jsem měla pocit prázdnoty. Ano, neslo to poselství především o sebepoznání, sebeúctě a odpuštění druhým, ale ne tak, jak jsem čekala.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům v olivovém háji v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených9x
v Doporučených1x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst101x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Emma Cowell
anglická
2024  82%Dům v olivovém háji
Skrýt reklamy