Božský imperátor Duny přehled
Frank Herbert
Čtvrtá kniha ságy Duna Šestisvazková sága Duna amerického spisovatele Franka Herberta patří do zlatého fondu světového science fiction. Vypráví o pouštní planetě Arrakis, na níž se nachází jediný zdroj koření prodlužujícího lidský život a propůjčujícího člověku mimořádné psychické schopnosti. Svému autoru získala nejen literární ceny, ale především miliony čtenářů na celém světě... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1996 , SvobodaOriginální název:
God Emperor of Dune, 1981
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Božský imperátor Duny. Přihlašte se a napište ho.
Poslechnuta audiokniha.
Dal jsem si od Duny několik měsíců pauzu a dobře jsem udělal. Božský imperátor mě opravdu bavil a rozhodně stojí za přečtení.
Hodnocení: 75 %
Beren a Lúthien, Láska z jiného života a další knižní novinky (47. týden)
19.11.2023
Knižní novinky (7. týden)
13.02.2022
Knižní novinky (41. týden)
10.10.2021
Kniha Božský imperátor Duny v seznamech
1988 | Duna |
1993 | Spasitel Duny |
2007 | Děti Duny |
2001 | Božský imperátor Duny |
1999 | Kapitula: Duna |
Strhujúci výňatok zo života najmocnejšieho (ne)tvora vo Vesmíre.
Chvíľami som mal pocit, že čítam skôr existenciálny horor, hneď nato ľúbostnú tragédiu, uvoľnenejšie skazky zo života šľachty na panovníckom dvore, či úprimnú kritiku všetkého ľudského, predovšetkým náboženstva, vojenského aparátu a spôsobov vládnutia ako takých.
V zásade najhĺbavejší fragment z prostredia Duny. Po udalostiach Detí je identita onoho titulného imperátora vopred jasná, skok o tritisíc (!) rokov dopredu je však fascinujúci a popravde som prvýkrát musel siahnuť k rozborom tohto eposu, aby som úplne pochopil význam a rozsah Zlatej stezky.
Dosiaľ najťažšie čítanie, ktoré Vám nedá nič zadarmo.