Důvěrnosti z kuchyně přehled
Anthony Bourdain
Téměř před dvaceti lety se v časopise The New Yorker objevil neblaze proslulý článek „Než se pustíte do jídla, čtěte následující!“ od tehdy málo známého šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. Svými postřehy o tom, co se děje za dveřmi kuchyně, nešetřil ničí chuťové buňky. Článek vyvolal senzaci a kniha, jež díky tomu vznikla, dnes už klasické Důvěrnosti z kuchyně, se stala ještě větší senzací a úspěšným bestsellerem s více než jedním milionem vydaných výtisků. Bourdain se v ní upřímně zpovídá, je návykově jízlivý, naprosto nemilosrdný a nic nezatajuje. Jeho příběhy z kuchyně jsou šokující, odhalují drsné praktiky „vysoké kuchyně“, ale jsou i vtipné, zábavné… a pravdivé. Bourdainovy vzpomínky na léta strávená v restauratérství nyní vycházejí rozšířené o dosud nepublikovaný materiál. Jistě vás nadchnou Tonyho ručně psané poznámky, zaujme rozhovor s jeho editorem a s chutí se začtete do předmluvy Érica Riperta, kuchaře, autora a televizní osobnosti specializující se na francouzskou kuchyni.... celý text
Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: 2021 , Slovart (ČR)Originální název:
Kitchen Confidential, 2000
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Důvěrnosti z kuchyně. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (20)
Zpočátku mě téma velmi chytlo, zajímalo mě, jak funguje restaurační kuchyň, jak spolu kuchaři spolupracují, jak je možné připravit různá jídla pro stejný stůl ve stejnou chvíli a jak to celkově chodí v této branži. Jenže s přibývajícími (nebo vlastně ubývajícími?) stránkami se příběh stal velmi repetitivním a to už moc velká zábava nebyla.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Důvěrnosti z kuchyně v seznamech
v Právě čtených | 4x |
v Přečtených | 114x |
ve Čtenářské výzvě | 31x |
v Doporučených | 2x |
v Knihotéce | 70x |
v Chystám se číst | 80x |
v Chci si koupit | 23x |
v dalších seznamech | 3x |
Autorovy další knížky
2012 | Důvěrnosti z kuchyně |
2017 | Kost v krku |
2006 | Šéfkuchař na cestách |
2009 | Bez servítku |
2007 | Nevábné chuťovky |
Jídlo miluju a Bourdaina jsem sledovala na jeho cestách po světě. Kniha byla do poloviny velmi čtivá a zajímavá, ale pak se to začalo opakovat. Mohla by být o nějaké pasáže kratší. Nejvíc mne zarazil kuchyňský žargón, jako by sešla banda imbecilů a bavili se na svůj účet. Hodně mě bavila kapitola z Japonska, protože je to můj sen a jejich kuchyni miluju. Nicméně si kniha zaslouží 3* a doufám, že se gastronomie posunula dál v chování a vyjadřování se mezi sebou :o)