Důvěrnosti z kuchyně přehled

Důvěrnosti z kuchyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487725/mid_duvernosti-z-kuchyne-LUd-487725.jpg 4 83 83

Téměř před dvaceti lety se v časopise The New Yorker objevil neblaze proslulý článek „Než se pustíte do jídla, čtěte následující!“ od tehdy málo známého šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. Svými postřehy o tom, co se děje za dveřmi kuchyně, nešetřil ničí chuťové buňky. Článek vyvolal senzaci a kniha, jež díky tomu vznikla, dnes už klasické Důvěrnosti z kuchyně, se stala ještě větší senzací a úspěšným bestsellerem s více než jedním milionem vydaných výtisků. Bourdain se v ní upřímně zpovídá, je návykově jízlivý, naprosto nemilosrdný a nic nezatajuje. Jeho příběhy z kuchyně jsou šokující, odhalují drsné praktiky „vysoké kuchyně“, ale jsou i vtipné, zábavné… a pravdivé. Bourdainovy vzpomínky na léta strávená v restauratérství nyní vycházejí rozšířené o dosud nepublikovaný materiál. Jistě vás nadchnou Tonyho ručně psané poznámky, zaujme rozhovor s jeho editorem a s chutí se začtete do předmluvy Érica Riperta, kuchaře, autora a televizní osobnosti specializující se na francouzskou kuchyni.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Kitchen Confidential, 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Důvěrnosti z kuchyně. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (20)

Abikk
02.08.2024 3 z 5

Jídlo miluju a Bourdaina jsem sledovala na jeho cestách po světě. Kniha byla do poloviny velmi čtivá a zajímavá, ale pak se to začalo opakovat. Mohla by být o nějaké pasáže kratší. Nejvíc mne zarazil kuchyňský žargón, jako by sešla banda imbecilů a bavili se na svůj účet. Hodně mě bavila kapitola z Japonska, protože je to můj sen a jejich kuchyni miluju. Nicméně si kniha zaslouží 3* a doufám, že se gastronomie posunula dál v chování a vyjadřování se mezi sebou :o)

EliskaD
14.12.2023 2 z 5

Zpočátku mě téma velmi chytlo, zajímalo mě, jak funguje restaurační kuchyň, jak spolu kuchaři spolupracují, jak je možné připravit různá jídla pro stejný stůl ve stejnou chvíli a jak to celkově chodí v této branži. Jenže s přibývajícími (nebo vlastně ubývajícími?) stránkami se příběh stal velmi repetitivním a to už moc velká zábava nebyla.


Hellie
21.09.2023 1 z 5

Poprvé jsem dočetla knihu jen proto, abych mohla s klidným srdcem udělit jednu hvězdu

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Důvěrnosti z kuchyně v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených113x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených2x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst80x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech3x