Dva životy pana Perla přehled
Timothée de Fombelle
Zlý král vyhostí z jedné severské pohádkové říše svého mladšího bratra. Brzy nato se ve třicátých letech minulého století na chodníku před oblíbeným Cukrářstvím u Perlů v Paříži zničehonic objeví tajemný mladík bez minulosti, kterého později adoptivní rodiče nazvou Joshua. A koncem osmdesátých let dvacátého století se jiný chlapec posedlý fotografováním zamiluje do záhadné neznámé dívky. A právě tento chlapec o několik desítek let později rozluští velké tajemství Joshuy Perla i oné neznámé dívky. Strhující příběh o hledání cesty a lásky.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2015 , BaobabOriginální název:
Le livre de perle, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dva životy pana Perla. Přihlašte se a napište ho.
Mám ráda kouzelné příběhy, které by vlastně mohly být i reálné. Tedy alespoň v mém světě. Žádná autorova kniha mě ještě nezklamala. Jen bych byla opatrná s tím, že je to kniha pro děti. Podle mého názoru není, ale dětem asi neuškodí. Je to pěkná kniha.
Předně se (i přes anotaci) nejedná z mého pohledu o pohádku pro děti.
V příběhu se vyskytuje veliké množství postav, kdy některé se zničehonic bez většího vysvětlení objeví a zase zmizí.
Spatřoval jsem jisté nelogičnosti v propojení mezi světy, nacházení důkazných předmětů a motivech některých postav. Možná jsem si ale některých vysvětlení nevšiml dostatečně.
Fombelle je skvělý autor, kniha se čte rychle a nápad příběhu mi přišel velmi zajímavý. Mohl být ale podle mého o trochu lépe dotažený.
Přečtu si nicméně v blízké době ještě jednou, protože jsem tentokrát na čtení neměl bohužel tolik času, a dávkoval jsem tak knihu pomalu a nemusel jsem opravdu vše správně pochytit.
Kniha mi stojí i za druhé přečtení, takže doporučuji všem ostatním!
„Ale velká tajemství, o která se s nikým nepodělíme, se časem trochu vytrácejí. Tábory na lesklém papíru už nepoznáváme. Ta tajemství splývají se sny. A když se probudíme, připomínají nám už jen naši samotu.“
Kniha Dva životy pana Perla v seznamech
francouzská literatura zrada smutek fantasy romány
2009 | Tobiáš Lolness |
2013 | Vango |
2021 | Gloria |
2015 | Dva životy pana Perla |
2007 | Tobiáš Lolness. I. Život ve větvích |
Kniha se mi moc líbila, ale měla jsem pocit, že potenciál příběhu nebyl úplně využít, jakoby autor od toho příliš brzy odešel...