Vango přehled

Vango
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175272/bmid_vango-a1J-175272.jpeg 5 329 329

Kniha 1. Mezi nebem a zemí -- kniha 2. Princ bez království. Vango je tajuplný hrdina, kterého jako malého chlapce vyvrhlo moře na břeh jednoho z Liparských ostrovů u Sicílie, a který se snaží rozluštit záhady obestírající jeho život: kde jsou jeho rodiče? Proč mu neustále někdo usiluje o život? Kdo to nad ním při jeho dobrodružných cestách po Evropě i Americe neustále drží ochrannou ruku? Strhující román o chlapci milujícím výšky, pařížské střechy, vysoké věže a skotskou dívku Ethel sepsal francouzský spisovatel Timothée de Fombelle, mimo jiné autor velkého dobrodružného románu pro děti Tobiáš Lolness. Nyní přináší příběh klenoucí se nad první polovinou minulého století, v éře prvních vzducholodí, rychlovlaků, mrakodrapů, ve složité době mezi dvěma světovými válkami, která prověřovala lidské charaktery a odlupovala dobro od zla.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Baobab

Vango, entre le ciel et la terre, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vango. Přihlašte se a napište ho.

mnohoknih
předevčírem 4 z 5

Audio mi četl Jan Vlasák. A šlo mu to výborně. Dobrodružný román jak fík. Napínavý od samého začátku, s atmosférou hraběte Monte Christo. Vango je nejprve obyčejný chlapec, kterému se dějí divné věci. Časem zjišťujeme, že zase tak obyčejný není. Ani jeho povaha, ani jeho původ. K tomu všechny technické vymoženosti té doby. Scény se vzducholodí mě bavily hodně. Taky parní vlaky a začátky automobilismu. Politika se neodehrává jen na pozadí, ale přímo vstupuje do děje. Vango se se vším musí poprat a přitom stále pátrá proč se mu to děje. Postavy jsou sympatické a jasně definované, kdo je zlý a kdo hodný. Celým dějem se také proplétá romantická linka. Prostě zde najdete úplně všechno, co od dobrodružného románu čekáte. Včetně dobrého konce.

Paulika
03.10.2024 4 z 5

Tak to si tak vezmete 2 kg Verneovek, k nim přimícháte 1 kg Hraběte Monte Christa, přidáte půl kila Tintina se špetkou Ostrova pokladů, trochu povaříte, rozdrobíte Indiana Jonese, opět necháte chvíli podusit a nakonec okořeníte Jamesem Bondem. A voila, máte Vanga.
Ano, skvělý recept na ještě lepší román. Bezvadná dikce, atmosféra, spád, napětí a skládačka, která elegantně do sebe zapadne. Ano i trochu té lyriky a vtipu tam je. Plně doporučuji. I když už dávno nejsem adolescent, tak mě to chytlo a nepustilo. Určitě doporučuji, audiokniha je výborná.
Jediné mé subjektivní mínus - těch neuvěřitelných zvratů, náhod a setkání tam bylo až přespříliš.

Nikola086
31.07.2024 5 z 5

Vůbec nechápu, do které knihy se teď pustit, protože na tuhle knihu snad nikdy nezapomenu! Asi nejlepší kniha v životě. A to myslím fakt vážně.
Autor má zajímavý styl, docela se rozepisuje a proplétá x postav. Knize ani příběhu to však vůbec nevadí. Všechny zmíněné postavy v knize měly svůj příběh. Všechny do jedné byly neskutečně propletené a při čtení jsem jen čekala, jestli se nějaké mé domněnky vyplní.
Tahle kniha mi ne jednou zlomila srdce. Obsahovala i smutné pasáže. Vše ale bylo zakomponováno tak, aby vás to nutilo číst dál a dál.
Přestože je kniha určena mladistvým, tak i dospělý čtenář se umí ponořit do jejího příběhu. Příběhu, který vás provede celým světem v hlavní roli s jedním sympatickým mladíkem, kterého si zamilujete.

Kniha Vango v seznamech