Světlo a stín přehled
Michaela Grünig
Dvě rodiny série
1. díl
Hamburk, 1919. John Casparius už nevěří v dobro v lidech. Kruté zážitky z války ho pronásledují, kdysi prosperující lodní společnost, kterou židovská rodina vlastní už desítky let, je zmítaná politickými zvraty. Po probdělé noci se za úsvitu na břehu Labe setkává s mladou Leni Hansenovou. Dva cizinci, které náhoda svedla dohromady na krátký, ale osudový okamžik, a kteří netuší, že od této chvíle se jejich životy i životy jejich rodin budou prolínat po celé generace.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Blankenese - Zwei Familien: Licht und Schatten, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světlo a stín. Přihlašte se a napište ho.
Kniha zabírá úsek let od roku 1919 do roku 1939. Vypráví o dvou rodinách, kdy v 30.letech vyjde najevo náboženské rozdíly. Rodina se musí nějak asi rozdělit. Mimochodem bude asi zajímavé pokračování.
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
Kniha Světlo a stín v seznamech
historické romány historické romance rodinné ságy
Zase jsem rozečetla novou rodinnou ságu od německé autorky Michaely Grünig, kterou znám z třídílné ságy Rodinný hotel. Prostě krásné knize neodolám.
Příběh začíná v r. 1919, kdy se mladý John potkává na břehu Labe s dívkou z nuzných poměrů Leni Hansenovou. John, který je z bohaté rejdařské rodiny se nedávno vrátil z války a do Leni se zamiluje. Ano, začátek je vcelku romantický a i tuctový, ale brzy rodinné i politické poměry v zemi romantiku zahubí. Hitler přichází k moci a Johnova rodina je zčásti židovská... Příběh je to hezký, a mě nejvíce oslovila poslední třetina knihy, tu jsem četla jedním dechem. Hodnotím 4*, ale jen proto, že jsem asi podobných příběhů nasycená, neboť jsem tzv. rodinných ság již přečetla opravdu dost. Snad všechny, co u nás vyšly.
Jinak příjemné, dobové čtení !