Dvojí život přehled

Dvojí život
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551073/bmid_dvoji-zivot.jpg 5 100 100

Nadaná houslistka Julie nenávidí sovětské skladby, které musí hrát kvůli svému otci – komunistickému funkcionáři. Je druhá polovina sedmdesátých let a šestnáctiletá Julie miluje džíny a rock – a kytaristu Romana. Poté, co ji přizve jako zpěvačku do undergroundové kapely, začne Julie rozplétat lež, která se odehrává v jejím domově i na veřejnosti. Na prahu dospělosti odhaluje zradu nejbližších a musí se rozhodnout, jestli bude dál žít dvojí život. Co je ochotná obětovat pro svoji svobodu, pro lásku a pravdu?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvojí život. Přihlašte se a napište ho.

Jana283
05.12.2024 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Opět hrdinka dle mého vkusu - hledající odpovědi, pravdu, smysl života a svou cestu v něm... Julii jsem si zamilovala. Ano, takové bylo naše mládí... Snad knihy paní Poncarové dokáží i těm mladším (a vnímavým) čtenářům ukázat jaká byla nedávná historie a jak nedostižné byly tak běžné věci jako dobrá muzika, knihy a také čestní lidé. Děkuji a těším se na další příběhy.

Kudlanka03
05.12.2024 5 z 5

Za knihu moc děkuji @my_l.m.v.e a @albatrosmedia. Knihu jsem si vybrala v rámci spolupráce.
Velmi, velmi, velmi.....

bolestivé, kousací, revolucionářské, svázané, melodické, bezvýchodné, bublající pod povrchem, tíživé, přísné, v tichosti provedené, zakázané, chtěné, nové, tajemé, nevyřčené.....

Tato kniha, novinka, od @jana_poncarova - překvapí někoho, že mě to zase sejmulo? Asi ani ne. Já se na knihu chodila dívat týden. Týden mi ležela doma a já věděla, že jak ji otevřu, tak ji za pár hodin přečtu a na další budu čekat zas rok (doufám, že míň).
No a taky že jo. Život, který naše hrdinka žije, tomu se život říka nedá. Rodina, ve které žije je vše, jen ne vřelá, přátelská, přijímající, pečující. Ne, je to rodina žijící v komunismu, tatínek je někdo...Maminka má šílený stavy a Julie zkrátka jen nechce kousavé šaty.
Její cestanení lehká. Je to místý velmi smutné čtení, ale stejně to chcete vědět, jak se jí podaří různé situace vyřešit po Julčovsku.
Úplně jsem cítila, to co ona. Ikdyž to není skutečnážena, já to doma měla tak, jak Julie no a někdy....někdy to tnulo do živého.
Dvojí život je kniha pro odvážné, silné a odhodlané ženy. Které si jdou za svým.

Runinka
03.12.2024 5 z 5

Autorka opět nezklamala, komunismus,emigrace a návrat do vlasti po revoluci 89.

Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)

06.10.2024

Kniha Dvojí život v seznamech