Bílá růže přehled
Cynthia Harrod-Eagles
Dynastie Morlandů série
Osmadvacátý svazek rodinné ságy dovedla autorka do bouřlivých let 1. světové války, v níž na různých frontách bojují nejen mladí příslušníci rodiny, ale i Lenox Morland z americké větve.
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2006 , Knižní klubOriginální název:
The Morland Dynasty 28: The White Road, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bílá růže. Přihlašte se a napište ho.
Do tohoto dílu jsem se musela opravdu nutit, protože už jsem jej četla a vím jak dopadne Jessie a Bertie a prostě se mi to hrozně nelíbí.
Rozhodla jsem ji znovu číst jen kvůli válce na Ukrajině. Popsaná válka je zde totiž opravdu skvěle ze všech pohledů.
Bílá růže se odehrává ve Francii a Anglii od počátku 1. světové války, kdy Němci porušili uzavřené smlouvy a Evropané se museli bránit. Poprvé se používala průzkumná letadla, ještě bez kulometů a bomb... Čte se mi to vždycky těžce, zničené domovy, vyhaslé životy, zmrzačená těla a podlomené zdraví. Zima, hlad, bláto, zákopy a beznaděj. Obyvatelé se mění v uprchlíky, opouští domy, nesou v panice rance, kufry, strkají kočárky a vozíky se svým majetkem, drží za ruce či v náručí děti. A do toho se míchá ustupující armáda, vozy s municí, zásobovací vozy, automobily a koně.. Tak taková byla válka. Bezútěšná, krvavá a zlá.
Kniha Bílá růže v seznamech
první světová válka (1914–1918) 20. století ságy historické romány
1998 | Zakladatelka rodu |
2022 | Tajemství zámku Ashmore |
2016 | Za války, 1914: Sbohem, Piccadilly |
2004 | Anna |
1998 | Dvorní dáma |
Tento díl popisoval především I. světovou válku, která začala v roce 1914 a kdy Angličané na základě smlouvy s Francií odjeli pomáhat Francouzům proti Němcům a jak Němci nakonec zaútočili i přímo na Anglii. Přestože byl tento díl převážně o probíhajících bojích, byl čtivý.