Eldest přehled

Eldest
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545121/bmid_eldest.jpg 4 4129 4129

Eragon cestuje so svojou dračicou Zafirou do elfského mesta Ellesméra, aby podstúpil výcvik v čarovaní a v boji, životne dôležitých zručnostiach Dračieho jazdca. Stráca však istotu, nevie, komu môže veriť, a osud kráľovstva, v ktorom temná ruka kráľa Galbatorixa hrdúsi akýkoľvek vzdor, leží aj naďalej v jeho rukách…

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Eldest, 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eldest. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (321)

Knihontýnka
30.07.2024 5 z 5

Rozhodně bych to neoznačila za utahané. Ale okopírované! Určitě trochu. Nicméně to beru, napsal to mladý kluk a s touto vědomostí musím pět ódu na jeho spisovatelský um. Za mě je to super čtení, které předkládá řadu zajímavých úvah - o životě a smrti, vegetariánství a lidské povaze. Takhle to zní nudně. Ale kniha, ta nudná není. Každého ale bavit nebude. ;)

Littleben
25.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Docela příjemné odreagování, ale.. Celé je to strašně natahované, zejména Eragonův výcvik (nechápu, proč to autor tak strašně protahoval, když nakonec Eragona po pár minutách boje porazí nějaký upocený týpek s malým dráčkem - takže trénink úplně k ničemu, a tím pádem i desítky, ne-li stovky nezajímavých a nudných stránek přečtených úplně zbytečně). Další mínus směřuje k poměrně drzému kopírování Tolkienova loru, kdy byl Paolini tak smělý, že zkopíroval dokonce mytologii o vzniku trpaslíků. Jak u trpaslíků, tak i elfů, Paolini rádoby Tolkienovským stylem přepisuje to, co už napsal Tolkien, jenomže Tolkien to bezesporu uměl popsat líp. Takže je otázka, nakolik byl tenhle "remake" potřebný (asi jen pro Paoliniho peneženku, hádám). Nakonec poslední větší výtka směřuje k závěrečné bitvě - to jako vážně čekáte 600 stran na tak špatně a nepřehledně popsanou bitvu? A že ji de facto rozhodne nějaká bába kořenářka, která má tak skvělé skills, že otráví půlku stotisícového vojska, které asi nemá stráže, nebo je úplně slepé? Nevím. Celkově Paolinimu neberu jeho zápal do fantazy, asi je dobře, že se do psaní pustil. Ale spíš měl buď počkat, až nasbírá více zkušeností, nebo se trochu víc snažit. Takhle je to na takových 60-70%.


mia.com
08.06.2024 4 z 5

První díl byl nej, ale jako náctiletá jsem to stejně žrala dál.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Eldest v seznamech

v Právě čtených67x
v Přečtených7 449x
ve Čtenářské výzvě225x
v Doporučených532x
v Knihotéce1 931x
v Chystám se číst488x
v Chci si koupit138x
v dalších seznamech24x