Emilie přichází ke mně ve snu přehled

Emilie přichází ke mně ve snu
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14815/bmid_emilie-prichazi-ke-mne-ve-snu-Y7T-14815.png 4 34 34

Reprint jedné z nejvýznamnějších knih české meziválečné avantgardy. Dnes již klasické dílo českého surrealismu vychází v Čechách poprvé s barevnými reprodukcemi Štyrského koláží. Doplněno je zevrubnou studií historika umění Karla Srpa, vsazující Štyrského knihu do kontextu jeho života a díla literárního i výtvarného.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Emilie přichází ke mně ve snu. Přihlašte se a napište ho.

Romanka89
04.12.2024 4 z 5

Krátká erotická surrealistická povídka doplněná erotickými kolážemi. Když se mi poštěstí a seženu jí ke koupi, bude čestným členem mé soukromé domácí knihovny.

Bája89
17.06.2021 4 z 5

Někdo by mohl říci, že je to porno na papíru. Dle mého názoru jsou Štyrského koláže spíše rafinovanou avantgardní erotikou, ve které dokázal, že je skutečně nemravným šiřitelem pornografie své doby. (vypůjčím si od -Pečivo-) Krása prcá nádheru.
Co se textu samotného týče je ukázkou literárního surrealismu par excellence. Štyrský zde zahrnul snad všechno. Je plný sexu, incestu a jakési postkoitální melancholie, kterou doplňuje jistá fascinace a zhnusení zároveň.
Po této náloži čtenáře dovede na vrchol blaha doslov neohroženého obhájce pornofílie a enfant terrible československé psychoanalýzy Bohuslava Brouka, který má v této malé knížečce své nezastupitelné místo, i když je pravda, že se nejedná o čtenářsky snadno stravitelný text. Zkrátka a jednoduše, je to klenot , který už mám i ve své knihovně.

Afilada
30.10.2020 5 z 5

Drobný klenot v knihovně.

Kniha Emilie přichází ke mně ve snu v seznamech

Jindřich Štyrský
česká, 1899 - 1942