Encyklopedie léčivých potravin přehled
George D. Pamplona-Roger
Autor v této knize přináší mnoho nových informací o nejrůznějších druzích ovoce, zeleniny, obilninách, luštěninách a ořeších. Graficky přehlednou a logicky členěnou formou seznamuje čtenáře s tím, jaké zdraví prospěšné látky se skrývají v mikroskopické struktuře potravin a jak se jich dá využít při léčbě nemocí. Autor se nezaměřuje pouze na onemocnění, která jsou pro moderního člověka čím dál větší hrozbou, na takzvané civilizační choroby, ale zabývá se i tím, jak zvýšit odolnost imunitního systému, jak se vyhnout infekčním chorobám či jak zlepšit psychickou i fyzickou výkonnost. Tuto knihu ocení každý, kdo touží po tom, aby jeho strava byla lékem a lék byl jeho stravou; každý, kdo chce, aby jeho život překypoval energií, zdravím a vitalitou.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Encyklopedie léčivých potravin. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (3)
Naprosto skvělá knížka. Rozřazené kapitoly podle účinků, zajímavé informace, doporučuju i další díl Encyklopedie léčivých rostlin od stejného autora.
Líbilo se mi, jak je u každé potraviny napsáno její využití, účinky a složení. :) Musím ale vytknout strohost a "přísnost" této knihy. Hodně informací nám bylo povrchně předáno, ale autor jakoby zavrhoval naprosto některé složky potravy a vlastně nám dával jasně najevo, že za všechny nemoci může jen strava a jak jen stravou můžeme nemoci ovlivnit. Každý by si měl přebrat ty informace, se kterými souhlasí a nejsou tak radikální. :)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Encyklopedie léčivých potravin v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 8x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 11x |
v Chystám se číst | 4x |
v Chci si koupit | 3x |
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2005 | Encyklopedie léčivých potravin |
1998 | Vychutnej život! - Kniha o zdravé výživě |
2008 | Encyklopedie léčivých rostlin |
2002 | Zdravie a sila v potrave |
2002 | S chutí za zdravím |
V dnešní době už si snad každý uvědomuje důležitost stravovacích návyků. Co je zdravé, co nám prospívá a čemu bychom se měli vyhnout. Problém je v tom, že někdy dostaneme velkou chuť zrovna na to nezdravé, takže je to i o vůli návyku. V knize jsou zajímavé informace a jednotlivé kapitoly jsou řazeny a orientovány podle nemocí. Věřím tomu, že díky stravě můžeme zlepšit svou kondici a zdraví. Kniha je velice přehledně a hezky udělána.